Juan Luis Ruiz: “Vilanova i la Geltrú o la foto?”

D’ençà de l’expulsió dels regidors i de les regidores socialistes, moltes coses han canviat a la política municipal en molt poc temps. Uns canvis no precisament positius per a Vilanova i la Geltrú i per als seus veïns i les seves veïnes. Efectivament, el temps de descompte per a les properes eleccions municipals ha començat a córrer i uns i altres han començat a buscar la millor manera de sortir a la foto, deixant en segon terme la feina i la dedicació a la ciutat.

Al mes d’abril, després de l’expulsió del Grup Socialista del govern municipal, Neus Lloveras i els regidors de l’antiga CiU parlaven de que ho havien fet per “dignitat” i plantejaven la necessitat de pactes amb “partits que respectessin els drets humans”. Va començar, aleshores, un ball de declaracions, de proclames i de missatges a les xarxes socials per aconseguir “un govern que treballés per la república”. I vam assistir, ja aleshores, a un ple municipal en què l’únic que importava a l’antiga CiU, ERC i CUP era demostrar-se més independentista que l’altre. Es van parlar de negociacions pressupostàries que excloïen, expressament, els partits i regidors no independentistes.

I, finalment, es va produir l’entrada d’ERC al govern municipal anunciada a bombo i plateret. Una altra foto per a la campanya. Un altre representació per al públic independentista sense cap mena de fons i sense cap idea ni projecte per la Vilanova i la Geltrú. I és que en un any és difícil canviar les polítiques ja engegades, en dotze mesos serà impossible replantejar els projectes ja en marxa o fer-ne de nous. Per tant, un govern de l’antiga CiU i ERC gestionant i duent a terme un programa de govern que en la immensa majoria de les seves actuacions surt del programa electoral de “l’indigne” PSC.

Després del primer ple del nou govern municipal ens refermem en l’electoralisme d’aquest pacte. I constatem que som davant un govern feble i incapaç d’arribar a acords amb els que ells mateixos han assenyalat com els seus únics socis possibles, CUP i Som VNG. Un govern covard, que defugint el debat pressupostari, portava al ple una proposta de modificació de crèdits que era un pressupost encobert i que no va ser capaç de tirar endavant. Va ser aleshores, un cop constatada la impossibilitat de tirar endavant aquesta modificació pressupostària, quan el govern va obrir la porta al diàleg amb la resta de partits polítics. Bé, sembla que, de cop, hem deixat de ser “indignes”. Com, segurament, ho haurem deixat de ser després que tant PDeCAT com ERC hagin donat suport a la moció de censura que ha fet Pedro Sánchez president del govern d’Espanya.

Els i les socialistes de Vilanova i la Geltrú ens felicitem per aquest canvi d’actitud del govern i esperem, expectants, les seves propostes de pressupost. Estarem, com sempre hem estat, predisposats al debat i al diàleg sobre la ciutat i les seves necessitats, sense apriorismes ni sectarismes de cap mena. Tot i que, molt ens temem, que la manca de model de ciutat i l’interès electoral inherent al govern del PDeCAT i ERC ho faran molt difícil i que aquest serà un any perdut per a la Vilanova i la Geltrú. Perquè entre la feina per VILANOVA I LA GELTRÚ i la foto aquest govern ja ha demostrat, des del mateix moment de la seva constitució, que prefereix la FOTO.

Juan Luis Ruiz

Regidor PSC Vilanova i la Geltrú