Contra el PSC Vilanova i la Geltrú s’hi vivia millor

Els i les socialistes vilanovins asseguren veure un govern que passats els seus primers 100 dies, mostra una clara absència d’un projecte compartit per a la ciutat, que pugui aplegar a una majoria

Imatge de part del grup municipal del PSC Vilanova i la Geltrú en roda de premsa. Cedida

Aquesta és la frase que deuen pensar els membres del tripartit vilanoví després dels primers 100 dies del nou govern de Vilanova i la Geltrú.

Uns, la CUP, que venien a capgirar la ciutat, i els altres, ERC, que van estar l’anterior legislatura des d’unaoposició poc responsable. I és que els punts que s’han aprovat al Ple mostren que tot allò que ens van dir en campanya, i dels que alguns van fer bandera durant 12 anys, han passat a un calaix. Una actitud totalment vergonyosa, sobretot per aquells que fa només uns mesos demanaven moratòries i s’autoimposaven línies vermelles.

El contracte d’enllumenat públic, que va ser tan criticat per ERC com per la CUP quan eren a la oposició i al que no van donar suport, ara sembla que tindrà més aviat beneficis per a la ciutat, i que un contracte d’aquestes característiques no es pot dur amb mitjans propis, qüestió que es posava en dubte amb una intervenció que ara ha quedat desmentida per la mateixa persona que la feia aleshores.

O la qüestió dels càrrecs de confiança, sobre els que durant anys hem escoltat discursos absolutament demagògics, doncs bé, el govern comptarà aquest mandat amb 4 càrrecs de confiança, el darrer aprovat amb els vots favorables de la CUP, ja que és el seu propi càrrec, justament dos mesos després de votar-hi en contra. Des del PSC lamentem aquesta actitud gens coherent amb el que sempre havien dit: que el govern ja tenia tot el cos de treballadors i treballadores, i per tant, havia de renunciar-hi.

I finalment, el projecte del Parc Comercial, un projecte que ERC va lamentar el poc debat i sobre el que la CUP va abanderar una campanya, fins i tot presentat al·legacions i criticant durament l’aprovació que va fer ERC i PdeCat, que les van desestimar.

El Ple d’octubre va aprovar definitivament els tràmits municipals per a que ara la Generalitat l’aprovi. Un punt a on el govern va decidir no fer cap debat ni donar resposta a les preguntes que vam fer des del PSC demanant informació sobre l’estat de les actuacions que ERC havia posat com a condició per aprovar-lo i de les que ningú en sap res: fer un pla comercial, nous aparcaments a la rambla Sant Jordi, millorar l’avinguda Vilafranca, amb el projecte que va ser presentar pel PSC al veïnat…..  Continuen mantenint un perfil baix com ja van fer en campanya, a on ja van deixar clar que de “planejament urbanístic no parlarem”. D’aquesta manera eviten un debat incòmode pel govern amb postures totalment contradictòries (de moment és la CUP qui ha aparcat les seves línies vermelles) i de pas, avancen una mica més en la poca participació en projectes i plans importants per a la ciutat els propers anys.

Una mostra més d’aquesta incoherència és la votació de la moció sobre la internalització de serveis municipals, ara la CUP considera que decidir si es poden o no municipalitzar dependrà de criteris també tècnics i no únicament de voluntats polítiques.

Veiem un govern que passats els seus primers 100 dies, mostra una clara absència d’un projecte compartit per a la ciutat, que pugui aplegar a una majoria. Les contradiccions amb temes clau per a la ciutat els propers anys, poden dur a una mala gestió dels mateixos. Un govern sense idees que l’únic que els uneix és haver-se posat d’acord per evitar que el PSC governés. Segurament ser a la oposició amb l’actitud del no a tot, que van tenir aquests partits seria molt més còmode i fàcil. Des del PSC no ho farem i mantindrem la oposició ferma però constructiva en tot allò que considerem positiu per a Vilanova i la Geltrú.

Grup Municipal Socialista

Vilanova i la Geltrú