Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

“1979 – 2019, 40 anys de democràcia local”

Avatar photo

Personalment, és un orgull tornar a encapçalar la llista del PSC a la nostra ciutat.

El 3 d’abril de 1979 a Vilanova i la Geltrú es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de la guerra i la dictadura.

Els ajuntaments van ser les darreres institucions a on arribava la democràcia, i es va treballar des del primer dia per obrir portes i finestres per començar a recuperar les ciutats després de 40 anys de dictadura. Abans, una llarga transició que van liderar homes i dones compromesos amb la democràcia, també a Vilanova i la Geltrú.

Cal reconèixer el paper del primer alcalde de la democràcia en la nostra ciutat, en Jaume Casanovas. Serveixin aquestes línies per agrair-li el treball i la dedicació per sortir d’aquella ciutat grisa i trista i assentar les bases del que ara som.

Avui, 40 anys després, podem fer un balanç ben positiu de la feina feta per tots els regidors i regidores i del reconeixement a aquestes desenes de persones que han passat per cadascun dels ajuntaments que s’han anat constituint. La ciutat és avui un espai millor del que es van trobar l’any 1979, també té els seus dèficits i problemes, però clarament hem avançat en donar un salt, en vertebrar-la i cohesionar-la territorial i socialment. I això és mèrit de tothom, independentment de les ideologies, totes i cadascuna de les persones que han estat al capdavant dels governs, i també deles que han format la oposició, totes han tingut l’anhel de poder avançar i deixar una ciutat millor als qui els han succeït.

Personalment, és un orgull tornar a encapçalar la llista del PSC a la nostra ciutat. Em sento hereu de totes i cadascuna de les diferents candidatures que hem presentat encapçalades, primer per en Jaume Casanovas al que el van seguir, Víctor Forgas, Sixte Moral i Joan Ignasi Elena. El meu més sincer reconeixement i agraïment a tots ells pel seu compromís amb la nostra ciutat i la seva vocació de servei públic.

Des del PSC pensem que en l’actual context polítichem de posar els interessos de la ciutat i la ciutadania per damunt de tot. Cal reivindicar més que mai el llegat de la democràcia local. Els ajuntaments som l’espai de representació col·lectiva i dels interessos de tots els vilanovins i vilanovines.

Aquella etapa que va posar en marxa la democràcia a Vilanova i la Geltrú, també forma part ja de la nostra memòria històrica, i no només la recordem, sinó que pensem que cal reivindicar-la ara més que mai, també amb un record del llegat de tots aquells que han fet camí de crear i fer créixer la democràcia municipal.

Per aquest motiu caldria realitzar un reconeixement d’aquests 40 anys d’ajuntaments democràtics i per això, presentarem al proper Ple una moció per a que la ciutat celebri i reconegui els 40 anys d’ajuntaments democràtics, amb el reconeixement de les persones que l’han liderat amb un record especial a l’alcalde Esteve Orriols. Un conjunt d’activitats que a part dels actes institucionals i de reconeixement als alcaldes i alcaldessa, regidors i regidores d’aquests 40 anys, també ha de permetre reflexionar i reivindicar sobre la transició local i totes les persones anònimes que ho van fer possible.

 

Juan Luis Ruiz

Candidat PSC a Vilanova i la Geltrú.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Carnaval s’instal·la al Mercat Central

Notícia següent

Tarragona estrena el nou passeig marítim del Miracle

Notícies relacionades