L’Ajuntament d’Olivella crea dos òrgans de participació per tractar la seguretat ciutadana

Aquest dimarts 30 de setembre s’ha celebrat un ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olivella, a petició dels grups de l’oposició, per tractar qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana, el civisme i la convivència.

El ple ha aprovat, per unanimitat, la creació i constitució del Consell de Seguretat, un òrgan en el qual hi participen representants dels Agents Municipals, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, del govern local, un regidor de cada grup polític representat a l’Ajuntament i un representant de cada associació de veïns.

A més, el ple també ha donat llum verda, amb els vots favorables del PSC i de Ciutadans i les abstencions d’Esquerra, Junts per Olivella i Independents per Olivella, a la Mesa Local de Seguretat, on estan representats els diversos cossos de seguretat i el govern del municipi.

Tant el Consell com la Mesa Local de Seguretat ja estan convocades per al 13 d’octubre del 2020.

La seguretat a Olivella

Aquest ple extraordinari ha estat sol·licitat per l’oposició per debatre sobre la seguretat a Olivella perquè Esquerra, Junts per Olivella, Independents per Olivella i Ciutadans consideraven que era “urgent i important” tractar aquesta qüestió.

Tot i així, el regidor de Seguretat i Convivència, Jordi Migallón, ha deixat clar que “la seguretat ens preocupa a tots, tant al govern com a l’oposició, sobretot perquè tots som veïns del municipi”. I ha recordat que fa setmanes que el govern està treballant en matèria de seguretat per regularitzar les places dels Agents Municipals i formar una bossa de treball, per reunir-se amb la Direcció General de la Policia, per actualitzar els vehicles dels agents o per incrementar la videovigilància als carrers i al trànsit, entre d’altres.

En concret, l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha posat èmfasi en que el Consell i la Mesa ja estaven plantejades i previstes de constituir formalment en el ple ordinari d’octubre.

Felicitació al cap dels Agents Municipals

L’alcaldessa i el regidor de Seguretat i Convivència han felicitat i agraït la feina als Agents Municipals i, especialment, al cap dels agents “pel seu compromís dins i fora de servei”, ja que fa uns dies va retenir un lladre que va agredir una persona gran quan intentava robar-li en mig del carrer a Calafell.