Ja han començat les obres del nou Skate Park de Ribes

Tenen un pressupost de 81.340 euros i finalitzaran a final d’agost

Les obres de remodelació de l’skate park de Ribes, situat al passeig de Circumval·lació cantonada amb carrer de Mossèn Anton Miret, han començat fa uns dies i està previst que finalitzin abans de tres mesos. El projecte contempla diferents actuacions, com la retirada i enderroc dels antics components que estaven malmesos, la construcció de sis elements nous, la creació de dos talussos i una nova solera. El regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya, ha explicat que “l’anterior skate park tenia moltes deficiències i s’havia deteriorat molt. Amb la col·laboració  d’un grup de joves usuaris s’ha desenvolupat la redacció del projecte on hi ha elements que no estan en cap altre lloc de la comarca, que ells mateixos han proposat, i que els diferenciarà de la resta”. Precisament pel que fa a aquesta implicació, l’alcaldessa, Abigail Garrido, s’ha mostrat molt contenta “perquè ho estem fent de la mà dels usuaris i usuàries. Han treballant conjuntament amb nosaltres, estan seguint les obres i, en definitiva,  són els experts que utilitzen i coneixen l’equipament i ens donen la tranquil·litat que allò que estem fent serà d’utilitat”, com també s’està fent en d’altres projectes participats per persones usuàries d’equipaments o serveis.

Amb un pressupost de 81.340 euros, el nou skate park disposarà d’una àrea de patinatge de 764 m2, dins els 907m2 totals de l’espai, pensada per a la pràctica de les diferents modalitats i nivells amb elements de tipus street i d’altres park. Segons un dels joves implicat, Valentí Fernández, “s’ha intent tenir elements diferents dels que s’estan fent en d’altres construccions a Catalunya i poder trobar un espai que sigui una mica diferent i atractiu per a la gent que patina, fa bici, fa scotter… i per tothom qui vulgui patinar, sense cap tipus d’impediment,  amb unes transicions força bones i unes línies ben traçades per a totes les modalitats d’esport que s’hi poden practicar”.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es considera que la pràctica de l’esport és una de les línies que s’han de potenciar i que s’integra molt bé en l’estratègia de municipi saludable. L’alcaldessa ha recordat que també a Ribes estan en construcció les grades del camp de futbol i ha avançat que en breu es presentarà l’annex al pavelló poliesportiu.