Sitges acull la tercera edició del torneig de golf femení internacional Estrella Damm Mediterranean Ladies Open

La competició es disputarà del 26 al 29 de setembre al Club de Golf Terramar de Sitges i aplegarà les millors jugadores europees

Imatge d'Aurora Carbonell durant l'acte de presentació. Cedida

La tercera edició del torneig de golf femení internacional Estrella Damm Mediterranean
Ladies Open se celebrarà del 26 al 29 de setembre al Club de Golf Terramar de Sitges. Aquesta gran competició internacional reunirà 108 jugadores professionals del continent europeu, entre les quals hi ha les millors d’aquest esport com l’escocesa Catriona Matthew, l’anglesa Trish Johnson -una autèntica llegenda del golf- i la nord-americana Beth Allen. També hi jugaran Carlota Ciganda i Beatriz Ricari -golfistes de Navarra- i les jugadores catalanes Èlia Folch, Mireia Prat i les dues representants del Club de Golf Terramar: Camilla Hedberg i Andrea Jonama. Entre les participants també destaquen altres joves valors com l’alemanya Olivia Cowan, la danesa Emily Pedersen i l’escocesa Carly Booth.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca que “es tracta d’un torneig de golf professional femení de primer nivell internacional que genera un impacte econòmic directe per al municipi de més de 300.000 euros. A més, la competició se celebra a finals del mes de setembre, una vegada passada la temporada turística més alta”.

L’organització preveu l’assistència de 5.000 persones de públic i que tingui una gran repercussió mediàtica gràcies als 50 mitjans de comunicació acreditats que s’esperen. Aurora Carbonell ha explicat que “per tal d’apropar el torneig a la població, enguany s’allargarà el recorregut del trenet turístic fins al Club de Golf Terramar”.

L’entrada per presenciar el torneig serà oberta a tothom i gratuïta amb l’objectiu d’afavorir una presència alta de públic.

L’Estrella Damm Mediterranean Ladies Open és un torneig integrat dins el circuit europeu professional i enguany aquest esdeveniment esportiu és més sostenible i ecològic a través de diverses actuacions mediambientals. Sitges compta amb la certificació Biosphere Destination i des de la regidoria de Turisme es treballa amb l’organització per a la sostenibilitat de l’esdeveniment.

Entre les mesures es substituiran gots de plàstic per altres biodegradables, fets amb 100% de matèries vegetals, mentre que en l’àmbit de la restauració s’utilitzaran productes de proximitat. A les instal·lacions del Club de Golf Terramar s’impulsarà el reciclatge de tot tipus de materials, instal·lant a diferents punts del recorregut papereres de cartró.

També es fomentarà els desplaçaments amb bicicleta aprofitant la proximitat dels allotjaments al camp de golf i s’utilitzaran vehicles elèctrics sempre que sigui possible.

L’Estrella Damm Mediterranean Ladies Open és un torneig integrat dins del Ladies European Tour. El diumenge 29 de setembre es farà l’acte de lliurament dels premis a partir de les tres de la tarda.