L’Sprint Vertical Pic de l’Àliga torna aquest diumenge a Canyelles

La cursa contrarellotge de 3,2 quilòmetres uneix el centre del poble amb el cim del Pic de l’Àliga

Una nova edició de la cursa Sprint Vertical  Pic de l’Àliga torna aquest diumenge 14 de gener a Canyelles. Es tracta d’una cursa explosiva, curta i exigent, que comença davant del Casal de Canyelles i que acaba al cim del Pic de l’Àliga, tot tocant l’esquella al seu cim. Els participants hauran de córrer una contrarellotge de dues mànigues de 3,2 km i d’un desnivell positiu 350+, sempre per senders en pujada. Tot i que l’inici de la cursa és suau, el recorregut es va fent més complicat i és especialment dur en el darrer quilòmetre.

Els corredors hauran de fer dues mànigues cronometrades, amb sortides individuals, que exigiran el màxim en cadascuna d’elles. La classificació final resultarà de la suma dels temps de les dues mànigues. Les sortides són individuals cada 30 segons, i el primer corredor a fer-ho serà a les 9,30 hores del matí. Està previst que aquest primer corredor arribi al cim cap a les 9,50 hores. I l’hora prevista de sortida del primer corredor en la segona màniga és les 10,45 hores.

L’Sprint Vertical és una cursa que organitza el Club Atletisme Canyelles i l’Espai Trail amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Canyelles. La cursa va començar fa uns anys com a complement a la cursa del Pic de l’Àliga, que es fa a la primavera, i ara ja s’ha consolidat al calendari de les curses verticals de tot Catalunya.

Les inscripcions es poden fer on line, fins a l’11 de gener, a http://www.9hsports.cat7ca/inscripcions. O bé el mateix dia de la cursa, fins a les 9,15 hores del matí.

Trobareu més informació sobre aquesta edició de l’Sprint Vertical Pic de l’Àliga 2018 en el següent enllaç: http://www.espaitrail.com/sprint-vertical-pic-laliga/#1483626590566-09b5c32b-30a0.

Preparació prèvia de la prova

D’altra banda, com a preparació prèvia a la prova, i també com a acte de promoció de la Trail Zone Canyelles, que inclou diversos circuits per fer a peu o corrents al municipi, aquest diumenge 7 de gener s’ha fet una trobada per seguir un d’aquests itineraris. Ha congregat 52 persones que han fet un recorregut inclòs al sistema OTR (Open Trail Races) de 9 km i desnivell 250+, amb trams de pista forestal i altres de sender, que han portat els participants per diferents indrets del Terme Municipal de Canyelles i el Parc d’Olèrdola. El circuit havia estat senyalitzat prèviament per l’organització per incentivar la competició amb OTR.

L’acte ha servit per donar a conèixer l’oferta esportiva de Canyelles i promoure el turisme esportiu i de muntanya, amb Trail Zone i Open Trail Races. Aquest sistema OTR és una App de descàrrega gratuïta de competició i cronometratge en viu que permet realitzar la totalitat dels recorreguts competint qualsevol dia de l’any a qualsevol hora.