Èxit històric del Torneig de Bàsquet 3×3 en el seu 25è aniversari

La prova va superar totes les previsions al comptar amb la participació de 612 jugadors, de més d’un centenar d'equips, provinents de Catalunya, l’Estat i d’altres països com Suïssa o Andorra

La Fragata va ser l’escenari aquest cap de setmana d’un dels torneigs de referència de bàsquet a l’estiu, el 3×3, que celebrava el seu 25è aniversari amb projecció internacional. La competició va ser històrica ja que es van superar les previsions de participació de 100 equips arribant a la xifra de 128, el que va suposar la presència de 612 jugadors i jugadores, dividits en diferents categories.

La competició, organitzada pel Club Bàsquet Sitges i el Club Esportiu Sitgetà de Basquetbol, arribava a aquesta xifra amb el fet de la participació d’equips europeus, dins el circuit de la FIBA i que va permetre jugar a clubs d’altres països. Una altra de les novetats va ser que les finals tant júnior com sènior, celebrades dissabte, es van poder seguir en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals.

En quant als guanyadors en Senior Masculí es va imposar l’equip de “Flopper Trotters”, en Senior Femení “Las Pucelaikas”. Entre altres categories, va destacar la dels Cadets, que va tancar el 3X3 diumenge, on van guanyar en categoria masculina “Se ha perdido un niño”, i en el cadet femení “Las asesinas”.

L’Ajuntament de Sitges i la Federació Catalana de Bàsquet van donar suport, com cada any, al torneig juntament amb empreses i comerços de la vila. La competició també comptava amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El torneig forma part del Circuit 3×3 FCBQ, un projecte nou i obert a tothom impulsat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que arrenca amb l’objectiu de potenciar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet per a totes les edats. En la seva primera edició, el circuit compta amb un total de 10 seus entre les quals hi ha Sitges, Girona, Lleida, Badalona, El Masnou, Igualada, Tarragona i Torelló.

Les categories de les diferents proves d’aquest circuit són: Mini, Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, tant en masculí com en femení. Cada categoria compta amb un equip guanyador, que jugarà la final del Circuit el proper 25 d’agost a Barcelona. En categoria Sènior masculina, l’equip que presenti el millor rànquing global després de la disputa de les 10 proves accedirà al Challenger de Berlín (finals d’agost de 2018), classificatori pel World Tour FIBA. A les categories Júnior i Sènior, el rànquing serà puntuable pel Circuit FIBA 3×3.

Després del 3X3, la següent competició del Club Bàsquet Sitges, serà el 15 de setembre, amb el Memorial Llopis, que jugarà contra el Granollers, com a recta final de la pretemporada.