Comencen les obres de la nova pista coberta de Sant Pere de Ribes

L’equipament s’ubica al costat de l’actual pavelló i s’aprofitarà l’actuació per urbanitzar els espais exteriors

S’estan duent a terme aquests dies els preparatius per començar les obres de construcció de la nova pista poliesportiva coberta al costat del pavelló de Ribes, al carrer de Cristòfol Mestre. El projecte, que tindrà un cost de gairebé 1.700.000 euros, s’executarà en dues fases. La primer actuació que començar ara consisteix en la construcció de l’edificació i el seu equipament. La segona serà la urbanització dels espais exteriors, concretament les tasques necessàries per deixar urbanitzats tots els voltants de la pista coberta, incloent l’espai lliure restant entre la pista coberta nova i el pavelló existent, i en particular l’accés a la llar d’infants per reconduir l’aigua de pluja cap al carrer i no cap l’entrada.

El regidor d’Esports, Josep Moya, ha explicat que el nou equipament esportiu disposarà d’una pista coberta de nova planta per a 3 pistes transversals de basquet i mini-handbol, i una pista longitudinal d’handbol i futbol sala que serà “una mica més gran que un PAV3”, ha dit, en relació a la catalogació de referència del Consell Català de l’Esport. Juntament amb les instal·lacions existents del pavelló actual, que es troba just al costat de l’emplaçament, permetran cobrir les necessitats de la pràctica esportiva del nucli de Ribes.

La pista tindrà una superfície de 52×32 metres més un espai de 5m d’amplada de reserva futura per a grades (en total 52x37m), tot cobert i divisible amb cortines en tres camps de joc. Les instal·lacions seran semitancades a mitja alçada per les parets laterals i amb un tancament lleuger per a la resta de l’alçada. A l’exterior, s’ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació de lavabos o vestidors provisionals.

L’accés es farà per la mateixa entrada al pavelló actual, i més endavant es contempla la possibilitat de fer un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existent. També s’ha tingut en compte, a més de la funcionalitat de l’equipament, la connexió i relació entre els espais per a la gestió única del conjunt esportiu i la seva integració en l’entorn.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha assegurat que cada cop és practica més esport al municipi i això “és una satisfacció” però “les instal·lacions queden petites i hem d’apostar per la construcció de nous equipaments, com en aquest cas”, ha dit. A més, s’aprofitaran les obres per a millorar la xarxa de clavegueram de la zona. Així doncs, segons Garrido, “aquest espai guanyarà moltes possibilitats, tant amb la millora dels clavegueram com per, sobretot, aquesta construcció, que permetrà que la gent practiqui l’esport de manera molt més agradable”.

Els terminis d’execució del projecte contemplen entre 8 i 9 mesos d’obres i han hagut de superar diferents problemes abans de poder començar a edificar: l’empresa adjudicatària va fer fallida abans de posar la primera pedra i es va haver de tornar a posar en marxa el procés per escollir la constructora que se n’encarregués.

Des de l’àmbit d’Esports, quant a equipaments, en els últims anys s’ha treballat en les millores dels pavellons esportius, la zona esportiva de Bosc de Plaça i el camp de futbol, les piscines municipals, les pistes de tennis municipal, la zona esportiva del camp de futbol de Les Roquetes, la construcció dels skate parks, el Cruyff Court i l’Street Workout i ara la construcció d’una pista poliesportiva coberta a Ribes.