Per què Marta Jofra torna a entrar a la política municipal i com a cap de llista de Capgirem Vilanova i la Geltrú després de quasi dos anys d’abandonar el món polític?

Fa dos anys vaig decidir tornar a la política de carrer, l’activisme. Com a CUP treballem en equip, que hi hagi una persona o una altra, no altera el projecte polític. Ara he tornat perquè el projecte que presentem val molt la pena, podem entrar a govern, fins i tot podem liderar un govern. Tenim el projecte, les idees, l’horitzó i les persones per fer-ho.

Per què el nom de Capgirem Vilanova i la Geltrú- CUP i no CUP Vilanova i la Geltrú?

És un projecte que no és només de la CUP, és més obert. És un pas endavant per voler governar, on aportem gent nova. El nom es va triar en una assemblea al gener.

Quines serien les primeres mesures o accions del vostre programa que implementaríeu si arribéssiu a l’alcaldia?

Més enllà del programa, tenim 9 projectes de mandat. Són accions viables i prioritàries. Destaquen: Tirar endavant totes les municipalitzacions de serveis possibles, ja que hi hauria millors condicions de treball, millor servei i reducció de costos.  Un canvi en la gestió de les escombraries, canviant el model de recollida. Replantejar els usos dels espais culturals ampliant oferta i horaris, ja que molts d’ells estan infrautilitzats. En mobilitat, fer de Vilanova i la Geltrú una ciutat pedalable, canviant el paradigma de la mobilitat i fent que els vianants i les bicicletes tinguin prioritat (limitar velocitat a 30km/h, carrils bici segurs…)

Creieu que la caiguda de Quim Arrufat de la vostra llista pot repercutir negativament  el 26M?

La gent que vota CUP vota el projecte, no l’equip. En el nostre projecte ningú és imprescindible.

En cas de pactar, amb qui ho faríeu? o pel contrari, amb qui no?

Ho decidirà l’assemblea. Fa 40 anys que a  l’Ajuntament governen socialistes o convergents i venim a posar fi a això. La ciutat es troba en un punt de bloqueig, sense horitzó.  Tenim molta afinitat amb SOM VNG, tant que els vàrem oferir la possibilitat d’anar junts aquestes eleccions.

 

Jordi Nieto