Entrevista a Carlos Remacha, Candidat a l’alcaldia pel PP de Vilanova i la Geltrú

"Des del PP parlarem amb tothom que tingui propostes reals per a Vilanova i la Geltrú"

Imatge de Carlos Remacha a l'entrada de l'Ajuntament de VNG. Foto: Jordi Nieto

Quan i com decideix iniciar la seva carrera política?

Ja fa dotze anys que vaig decidir afiliar-me al Partit Popular, tot i que no és el meu mitjà de vida.  Per mi,  no és una carrera política, és una vocació. Ho vaig decidir perquè com a un vilanoví més, em preocupaven coses que passaven a la meva ciutat i tenia inquietuds. Inquietuds que a través de la política podia solucionar. La política és escoltar, aprendre i debatre per trobar acords.

Per què el Partit Popular?

Perquè representa genèricament les meves conviccions. Defensa una política liberal, la pluralitat de creences, la llibertat, el respecte per les normes, però, sobretot,  perquè és un partit que treballa per la gent.

Què significa per a vostè ser per segon cop consecutiu el candidat a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú?

Hi ha moltes diferències que marquen aquesta segona candidatura. Ara tinc quatre anys d’experiència al darrere.  Moltes coses et canvien de perspectiva, aprens com funciona l’administració i t’adones que hi ha moltíssimes més coses per arreglar que les que pensaves. També tinc més convicció i un equip renovat amb moltes ganes.

Què n’espera de les pròximes eleccions municipals?

Arribar a tota la gent possible perquè confií en el nostre projecte i que confiïn en mi com a representant a l’Ajuntament de Vilanova. És necessari arribar a un acord capaç de revertir aquesta situació desesperant que viu l’Ajuntament,  on el govern no avença en polítiques de ciutat i la importància recau en altres temes que no són els del consistori. Tot i que, principalment, el nostre objectiu és millorar la representació.

Actualment, el PP només compta amb un regidor a l’Ajuntament de Vilanova, creu que la situació del partit perilla al consistori vilanoví?

Les perspectives que tenim són bones, és la sensació que la gent ens transmet. També considero que s’hauria de valorar la nostra tasca durant aquests quatre anys. Ho hem fet amb respecte, seriositat i vocació de ciutat.

De cara a les municipals, amb qui creu que el PP podria establir una aliança municipal i arribar a pactar?

S’ha de fer política parlant, negociant i trobant acords. Nosaltres parlarem amb tothom que tingui propostes reals per a Vilanova i la Geltrú i que busquin resoldre els problemes dels vilanovins. No em cansaré de repetir-ho les vegades que faci falta.

Creu que hi ha hagut un nou rumb polític després del trencament de CiU-PDeCat amb el PSC i en conseqüència amb la formació del nou govern entre CiU-PDeCat i ERC?

Absolutament, un canvi de rumb de 180 graus. En el moment que Convergència decideix trencar amb el PSC, entren en campanya electoral. Si  l’objectiu de CiU-PDeCat no era treballar per Vilanova i ho era treballar per la independència, considero que potser es van equivocar des del primer moment pactant amb els socialistes. ERC canvia d’opinió un cop abandona l’oposició i passa a formar part de govern, i evidentment, està utilitzant la seva presència al govern per fer la seva campanya. Crec que Ciu-PDeCat resultarà malparat, ja que està demostrant que la seva principal preocupació no és Vilanova i la Geltrú , sinó que ho és la independència.

Per què va votar en contra de les ordenances fiscals?

Vam votar que no a les ordenances fiscals perquè no ens les creiem. En elles només vam veure un encariment d’impostos que afectaria a la butxaca dels ciutadans i de les empreses locals sense una contraprestació. Eren una excusa que havien buscat perquè es queden sense recursos, sobretot els que s’han deixat d’ingressar provinents de l’IBI. Si ajustes els ingressos també has de fer-ho amb la despesa, per fer això cal política de govern, no de campanya.

Quins creu que són els principals àmbits d’actuació que requereix la ciutat?

Polítiques d’habitatge de protecció social. Està molt bé que, ara,  pocs mesos abans de les eleccions, comprin deu pisos per ajudar a gent que es troba en emergència social. Està molt bé, però hi ha més gent que també ho necessita i  no veig que aquest  govern hi estigui gaire implicat.  També cal potenciar promoció econòmica i ocupació, en especial des de la vessant nàutica i marítima, però el que realment requereix la ciutat, és inversió en el manteniment de la via pública.

Què li han semblat els canvis al Partit Popular d’Espanya amb Pablo Casado a la presidència i al Partit Popular de Catalunya amb Alejandro Fernández?

Amb Pablo Casado i Alejandro Fernández ens hem renovat. També ens hem reforçat per  recuperar la confiança d’aquells que van confiar alguna vegada en el Partit Popular.

A hores d’ara, veu a Ciutadans com el seu principal rival a batre?

No. És veritat que alguns vots del PP han anat a parar a les seves sigles, però jo em pregunto de què els ha servit? A Vilanova, el 2015, Ciutadans aconseguia un regidor més que nosaltres, però ara mateix han perdut tota la seva representació. Fins i tot han desaparegut del Ple.

Què n’opina del pacte de govern format a Andalusia amb Ciutadans i VOX?

És un encert que el Juanma Moreno sigui el president d’Andalusia.  És una oportunitat per acabar amb el feu socialista instaurat en un govern que considerava seu des de fa quaranta anys.

I sobre la nova convocatòria d’eleccions generals pel 28 d’Abril?

Les eleccions són el resultat de nou mesos perduts, on Pedro Sánchez i el PSOE no han governat i s’han dedicat a viatjar per tot el món per promocionar-se. Sánchez va cometre un error molt gran al convocar una moció de censura per fer fora a algú del govern, no per governar, i després a l’intentar trobar aliances amb aquells que volen trencar Espanya.

Per a Carlos Remacha, què significa el procés?

La deriva més irresponsable en què alguns polítics com Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra… han situat a molta gent per tapar una crisi. Van optar per agafar una deriva que trencava amb les mateixes normes que democràticament feien que ells estiguessin ocupant els seus càrrecs públics.  A hores d’ara significa tensar la societat i no treballar per resoldre els problemes dels catalans.

Jordi Nieto