Sitges encatifa de flors els seus carrers per Corpus

Del 21 al 30 de juny la localitat barcelonina s'engalana amb motiu de les festes del Corpus

Imatge de corpus a Sitges. Foto: Visit Sitges

Més de 300.000 clavells decorant 35 catifes florals repartides pels principals carrers i casc antic de Sitges han donat un color especial a aquest municipi barceloní que, en ple juny, ja respira l’aroma del Corpus. Aquestes festes, que atrauen cada any a milers de visitants, es complementen amb la Processó del Santíssim Sagrament –sobre les catifes de flors–, el Concurs d’Ornamentació Floral de balcons, finestres i façanes, l’Exposició Nacional de Clavells i una Mostra de Bonsais i Suiseki. I com original cirereta, el tradicional Ou com Balla, ou que dansa sobre la font del Palau de Maricel.

La matinada de dissabte 22 a diumenge 23 ha estat molt emotiva per als seus ciutadans. Homes, dones i nenes sortiran amb més de 300.000 clavells per decorar amb paciència i minuciositat els principals carrers i el casc antic.

La jornada festiu-floral ha tingut com a colofó l’emotiva Processó del Santíssim Sagrament, amb sortida i arribada al Baluard, en què diversos grups de gegants, el Drac, l’Àliga, la Moixitanga, els nens i nenes que aquest any han celebrat la seva Primera Comunió, i els feligresos recorreran els carrers encatifats desprès de la solemne missa a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, icona de la localitat.

Però les festes del Corpus a Sitges tenen altres interessants motius florals dignes d’admirar, com l’Exposició ‘Corpus, Flors i Tradició’, a la Sala Vaixells del Palau de Maricel, fins al 30 de juny; o el 61è Concurs d’Ornamentació Floral de balcons, finestres i façanes.

La festa del Corpus, vinculada als inicis de la floració de Primavera, té a Sitges els seus orígens a 1358, evolucionant a través dels segles i sent ja durant el XIX quan les catifes florals es van convertir en el seu element popular més partipatiu i representatiu.