Sant Pere de Ribes es prepara per viure la Setmana Santa

Processons i cantades de caramelles, entre les propostes principals

0
293
Imatge de la processó de Les Roquetes. Foto: Jordi Nieto

Sant Pere de Ribes es prepara per a les activitats de Setmana Santa que començaran el Diumenge de Rams i continuaran durant els següents dies amb misses, cantades de caramelles i processons, entre altres. El primer acte serà la benedicció de rams que se celebrarà diumenge 14 d’abril tant a Ribes, a les 12.30h a la plaça de l’Església, com a les Roquetes, a les 11h a la Parròquia de Santa Eulàlia.

Les celebracions de la Setmana Santa a les Roquetes seguiran Dijous Sant, 18 d’abril. La Hermandad del Santo Cristo ha organitzat per a aquest dia la processó de Setmana Santa, a partir de les 19h. El recorregut sortirà des de la plaça de l’Església, i seguirà pels carrers Sagunt, Edison, Eugeni d’Ors, Àngel Guimerà, Ortega i Gasset, Velázquez, Miquel Àngel, Foix, avinguda Catalunya, Cid Campeador i fins a la Parròquia de Santa Eulàlia.

Pel que fa a Ribes, la Parròquia de Sant Pere organitza el via crucis del divendres dia 19, a les 20.30h, que començarà a la plaça de l’Església i passarà pels carrers Ensenyament, Nou, Doctor Marañón, plaça Països Catalans, Eduard Maristany i fins a tornar a l’església. Dissabte 20, després de missa, el grup de Caramelles Joves i Casats cantaran pels carrers durant la nit i fins a les 6 de la matinada. Seguidament, el diumenge a les 11.45h es farà la cantada al Redós del grup de Caramelles Joves i Casats i a les 13h a l’Hospital de Sant Camil. Durant el matí, tant l’esplai Els Xulius com el de l’entitat GER, sortiran a cantar caramelles pels carrers i places de Ribes. A partir de la una del migdia, es trobaran tots el grups a la plaça Marcer per fer una cantada final de petits i grans.

Dilluns 22 d’abril, a partir de les 11h, a Can Pere la Plana celebraran el dia de La Mona menjant una paella. Cal apuntar-s’hi prèviament a l’entitat GER, que organitza el dinar en col•laboració amb la Cooperativa Can Pere.

FER UN COMENTARI