Sant Jordi omplirà l’agenda cultural de Sant Pere de Ribes

Les biblioteques municipals seran les grans protagonistes d’un mes carregat de cultura

Imatge del cartell amb la programació de Sant Jordi. Foto: Aj. SPdRibes

La diada de Sant Jordi tornarà a omplir Sant Pere de Ribes de tot tipus d’activitats culturals durant el mes d’abril. Diferents entitats del municipi, juntament amb les biblioteques municipals, han preparat una gran quantitat d’actes per a tot tipus de públic.

Els actes previs començaran el divendres 12 d’abril amb la xerrada “Immigració i república”, a càrrec de Diego Arcos, del Casal Argentí de Barcelona. Serà a partir de les 19h a la Biblioteca Manuel de Pedrolo i ho organitza Finestra Oberta i Moviment Republicà. L’endemà a les 12h, a la Sala Polivalent de Can Puig, l’entitat Meditem presentarà el conte-taller “El pequeño Siddharta” i el diumenge a partir de les 11h i fins a les 17h el protagonista serà el vermut electrònic “Edició primavera” que organitzaran el Ball de Diables Els Diabòlics a l’esplanada del Parc Pompeu Fabra.

La següent activitat serà el dimecres 17 d’abril. L’acadèmia d’anglès Kids&Us organitza, al seu local i a partir de les 16.30h, l’hora del conte en anglès, amb “The King’s servant”. Dissabte 20 d’abril, el GER organitza, d’11 a 13h, una parada de llibres i tallers per infants i joves, a més de l’edició de la revista infantil Matalaranya i d’una festa oberta a tothom. El mateix dia, a les 18h, el Centre Cívic l’Espai programa “TUT_TURUT La Princesa!”, de la Companyia La Bleda, una obra de teatre especialment pensada per gaudir en família.

23 d’abril, Diada de Sant Jordi

Les roses i els llibres envairan els carrers del municipi i com d’altres anys, les biblioteques del municipi sortiran al carrer el dia de Sant Jordi. Les paradetes de la Biblioteca Josep Pla, entitats i comerços, estaran a la plaça Llobregat, de 16 a 20h, i han preparat diverses iniciatives. De 17 a 18h hi haurà tallers variats per a nens i nenes, a les 18h se sortejarà les paneres culturals que ha preparat la biblioteca i a continuació començarà l’espectacle infantil “La Dragona Bufalletres”. Per acabar el dia, la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) lliurarà, a les 19h, els premis del IX certamen literari i de dibuix Sant Jordi. Podeu consultar més informació sobre el concurs aquí https://www.ucerlesroquetes.es/campanyes/campanyes-2019/ix-certamen-literari-sant-jordi-ucer-2019/

Pel que fa a Ribes, les parades de la Manuel de Pedrolo, entitats i comerços romandran obertes de 16 a 20h la plaça Maria Mercè Marçal. Al llarg de la tarda es podrà participar en diferents tallers per a nens i nenes, de 17 a 18h, hora en què començarà un espectacle de pallassos i animació infantil, a càrrec de la companyia ¾ de 15. A continuació, per acabar el dia, l’associació de comerciants Fem Ribes i el Servei de Català de Sant Pere de Ribes, que forma part del Consell per la Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i del Garraf, presentarà la IV edició del concurs “Relats per al Cafetó”.

Un cop passat Sant Jordi, l’activitat a les biblioteques municipals no s’atura.