Sant Jordi omplirà l’agenda cultural de Sant Pere de Ribes

Les biblioteques municipals seran les grans protagonistes d’un mes carregat de cultura

0
219
Imatge del cartell amb la programació de Sant Jordi. Foto: Aj. SPdRibes

La diada de Sant Jordi tornarà a omplir Sant Pere de Ribes de tot tipus d’activitats culturals durant el mes d’abril. Diferents entitats del municipi, juntament amb les biblioteques municipals, han preparat una gran quantitat d’actes per a tot tipus de públic.

Els actes previs començaran el divendres 12 d’abril amb la xerrada “Immigració i república”, a càrrec de Diego Arcos, del Casal Argentí de Barcelona. Serà a partir de les 19h a la Biblioteca Manuel de Pedrolo i ho organitza Finestra Oberta i Moviment Republicà. L’endemà a les 12h, a la Sala Polivalent de Can Puig, l’entitat Meditem presentarà el conte-taller “El pequeño Siddharta” i el diumenge a partir de les 11h i fins a les 17h el protagonista serà el vermut electrònic “Edició primavera” que organitzaran el Ball de Diables Els Diabòlics a l’esplanada del Parc Pompeu Fabra.

La següent activitat serà el dimecres 17 d’abril. L’acadèmia d’anglès Kids&Us organitza, al seu local i a partir de les 16.30h, l’hora del conte en anglès, amb “The King’s servant”. Dissabte 20 d’abril, el GER organitza, d’11 a 13h, una parada de llibres i tallers per infants i joves, a més de l’edició de la revista infantil Matalaranya i d’una festa oberta a tothom. El mateix dia, a les 18h, el Centre Cívic l’Espai programa “TUT_TURUT La Princesa!”, de la Companyia La Bleda, una obra de teatre especialment pensada per gaudir en família.

23 d’abril, Diada de Sant Jordi

Les roses i els llibres envairan els carrers del municipi i com d’altres anys, les biblioteques del municipi sortiran al carrer el dia de Sant Jordi. Les paradetes de la Biblioteca Josep Pla, entitats i comerços, estaran a la plaça Llobregat, de 16 a 20h, i han preparat diverses iniciatives. De 17 a 18h hi haurà tallers variats per a nens i nenes, a les 18h se sortejarà les paneres culturals que ha preparat la biblioteca i a continuació començarà l’espectacle infantil “La Dragona Bufalletres”. Per acabar el dia, la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) lliurarà, a les 19h, els premis del IX certamen literari i de dibuix Sant Jordi. Podeu consultar més informació sobre el concurs aquí https://www.ucerlesroquetes.es/campanyes/campanyes-2019/ix-certamen-literari-sant-jordi-ucer-2019/

Pel que fa a Ribes, les parades de la Manuel de Pedrolo, entitats i comerços romandran obertes de 16 a 20h la plaça Maria Mercè Marçal. Al llarg de la tarda es podrà participar en diferents tallers per a nens i nenes, de 17 a 18h, hora en què començarà un espectacle de pallassos i animació infantil, a càrrec de la companyia ¾ de 15. A continuació, per acabar el dia, l’associació de comerciants Fem Ribes i el Servei de Català de Sant Pere de Ribes, que forma part del Consell per la Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i del Garraf, presentarà la IV edició del concurs “Relats per al Cafetó”.

Un cop passat Sant Jordi, l’activitat a les biblioteques municipals no s’atura.

FER UN COMENTARI