L’exposició itinerant “No em va fer Joan Brossa” arriba al Centre d’Art Contemporani La Sala

Forma part del programa d'accions del Departament de Cultura per acostar l'art contemporani a la ciutadania

Imatge de l'exposició. Cedida

Aquest divendres, 17 de maig, s’inaugura l’exposició “No em va fer Joan Brossa” al Centre d’Art Contemporani La Sala. Es tracta d’un projecte expositiu d’art sonor creat per cabosanroque i que explora la prosa més desconeguda del poeta Joan Brossa.

“No em va fer Joan Brossa” és una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d’al·literacions. La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure la seva pròpia interpretació.

La inauguració de divendres, a les 19 h, comptarà amb la presència el duo d’artistes sonors cabosanroque format per Laia Torrents i Roger Aixut. El dia 19 de maig, a les 12 h, cabosanroque farà una visita comentada de l’exposició.

L’obra ha estat produïda per cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Aquest projecte va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l’àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l’any 2016. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny.

La mostra sobre Joan Brossa serà una de les tres exposicions que es podrà visitar dissabte, 18 de maig, dins de la Nit dels Museus de Vilanova i la Geltrú. Les altres dues són la mostra sobre il·lustració Conte va! Va de contes, a la

Sala de les Columnes, i la XIII Mostra d’art d’objectes reciclats, a la Sala Oberta.