Lectures en veu alta per a persones amb discapacitat visual a la biblioteca Cardona

L'acció s'emmarca en el projecte 'Biblioteques inclusives', i s'adreça a persones interessades en la lectura oral mitjançant l'escolta

‘Lectures en veu alta per a persones amb discapacitat visual’ és un espai de trobada per a joves i adults amb discapacitat visual que es reuneixen a la biblioteca per gaudir de la lectura en veu alta.
L’objectiu d’aquesta acció és oferir un nou servei adreçat a persones amb dificultats visuals, col·lectiu en risc d’exclusió social, interessats per la literatura. També es vol fomentar la lectura a través de l’escolta, i ampliar l’àmbit d’usuaris i usuàries que utilitzen les biblioteques públiques.

La majoria de lectures seran relats curts, d’autors com Mercè Rodoreda, Pere Calders o Agatha Christie. Es llegiran en un espai agradable per facilitar l’intercanvi d’emocions gràcies a la literatura.

Es tracta d’una activitat conduïda per voluntaris i voluntàries que compta amb la col·laboració de l’ONCE. Les trobades seran quinzenals, els dissabtes de 17 a 18 h. Les inscripcions ja estan obertes a la biblioteca Armand Cardona o al telèfon 93-815.91.21.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú va iniciar el projecte ‘Biblioteques inclusives’ l’any 2016. Des d’aleshores s’han desenvolupat diverses accions per tal d’aconseguir que les dues biblioteques de la ciutat siguin espais inclusius i accessibles per a tothom. Aquesta nova proposta n’és un exemple més.