L’Arxiu Municipal fa una crida per incorporar fotografies antigues al fons local

Es busca afegir fotografies del municipi del s. XX i anteriors per incorporar-les al fons documental local i preservar la memòria gràfica del municipi

Imatge d'arxiu de l'Arxiu Municipal de Sant Pere de Ribes. Foto: Cedida.

L’Arxiu Municipal de Sant Pere de Ribes (AMSPR) vol recuperar imatges del municipi de segle XX i anteriors per incorporar-les al fons documental local per tal de preservar la memòria del poble i poder-ne fer difusió. L’objectiu és seguir recuperant part de la història gràfica del municipi alhora que evitar que es perdin col·leccions privades de gran valor històric i cultural a més d’ampliar el fons fotogràfic municipal que és de tots i totes.

Les persones que disposin de fotografies antigues i que vulguin col·laborar i cedir-les, han de posar-se em contacte amb l’Arxiu trucant al telèfon 938967300 o enviant un correu electrònic a arxiu@santperederibes.cat. També us podeu adreçar a les dependències de l’AMSPR que es troben a la Masia Can Puig de Ribes o a l’edifici de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes, de dilluns a divendres de 8.30 a 14h. Les imatges seran digitalitzades i posteriorment es retornaran a les seves propietàries.

L’AMSPR conserva la documentació històrica i és un punt de referència per al coneixement de la història del municipi. Entre d’altres funcions, s’encarrega de gestionar, mantenir i fer accessible la documentació històrica. Els fons de l’Arxiu estan disposats en més de 1.400 metres lineals de documents que daten des del segle XV fins a l’actualitat.