Jordi Gich sedueix Sitges amb una obra escultòrica minimalista

El guanyador del XX concurs d’escultura Pere Jou exposarà una vintena d’obres al Centre Cultural Miramar fins al 10 de desembre

L’obra de l’escultor Jordi Gich Batlle s’instal·larà des d’aquest divendres al Centre Cultural Miramar. L’artista inaugurarà a les set de la tarda una mostra individual amb una vintena de peces entre les quals destaca l’escultura Figura 11, guanyadora del XX concurs d’escultura Pere Jou. Totes les creacions tenen com a punt de partida el cos femení. La majoria de les peces són talles en fusta de noguera i boix.

L’escultor, nascut a Palafrugell, hi mostrarà el seu estil situat entre la figuració i l’abstracció ja que primer esculpeix el cos femení i després el buida desdibuixant-lo perquè només en quedin les traces. Gich s’inspira per desenvolupar el seu treball artístic en les ruïnes de la Grècia Antiga, de Roma o de la Prehistòria, que tot i estar erosionades o mutilades formen part del patrimoni arqueològic i són considerades escultures clàssiques.

L’exposició titulada Escultura de Jordi Gich es podrà visitar fins al 10 de desembre al Centre Cultural Miramar. L’artista, graduat en l’especialitat d’escultura a l’Escola d’Art d’Olot, exposa  per primera vegada la seva obra a Sitges, tot i que ja ha fet 4 exposicions individuals a altres poblacions catalanes. També ha realitzat nombroses exposicions col·lectives tant a Catalunya com a Polònia o Alemanya i ha rebut diferents premis entre els quals destaca del XX concurs d’escultura Pere Jou.