Es lliura el premi literari Andrea Noya “Moments viscuts amb els nostres grans”

El premi promou les relacions intergeneracionals i la sensibilització dels més joves

0
268
Imatge del lliurament del premi Andrea Noya. Foto: Aj. VNG

L’any 2009 es va el crear premi literari en memòria d’Andrea Noya “Moments viscuts amb els nostres grans”, impulsat per la família de Joan Gómez i Urgellés, amb el suport de la Regidoria de Gent Gran. Joan Gómez el va crear com a mostra d’agraïment i reconeixement a la seva àvia, Andrea Noya, per l’atenció i cura que va rebre d’ella durant tota la seva vida.

“El poema de la joventut eterna”, de Núria Mateo, ha estat el guanyador de l’onzena edició. Iman Zaani, amb l’obra “Yasmin”, s’ha endut una menció especial del jurat. Un jurat que ha destacat la qualitat literària de les obres presentades per aquestes dues alumnes de 4t d’ESO de l’Escola El Cim.

L’acte de lliurament del premi s’ha fet aquest dijous al Saló de Plens de l’Ajuntament. El jurat, format per Fina Serra, mestra i activista social; Joan Terol, professor de llengua i literatura catalana; i Joan Gómez, promotor del premi, ha premiat aquests treballs d’entre les obres presentades per alumnes dels instituts Joaquim Mir, Lluch i Rafecas i l’escola El Cim.

El concurs literari en memòria Andrea Noya té l’objectiu de promoure la sensibilització del jovent amb el col·lectiu de les persones grans, a més d’esdevenir un merescut reconeixement a la vellesa. El premi és de 100 euros.

FER UN COMENTARI