El Museu del Ferrocarril de Catalunya commemora el seu 30è aniversari

El 3 d'agost de 2020 es compliran 30 anys des que l'antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú es va convertir en centre patrimonial i cultural

Imatge del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Cedida

Enguany el Museu commemora el 30 aniversari de la seva creació en un moment molt il·lusionant de la seva història i vol celebrar-lo amb les persones i les organitzacions que participen de les seves activitats, alhora que atreure a nous públics. Les obres que s’han realitzat en els últims tres anys han permès la modernització del conjunt i l’increment d’espais expositius en 3.000 m², la qual cosa ha suposat un pas definitiu en la seva consolidació, visibilitat, impuls i reconeixement.

El conjunt que es troba encara en procés de transformació, ha previst per a 2020 la recuperació completa de la Nau del Pont-Grua i la unió amb la Gran Nau, així com el començament de la museografia dels nous espais. En paral·lel, per a gaudir dels seus 30 primers anys de vida, s’ha creat un cicle d’activitats que s’allargarà durant tot l’any. De manera que, cada mes es realitzin actes especials per a aconseguir una àmplia participació de la ciutadania en la vida del Museu. La informació de les actuacions programades es podrà trobar en els canals digitals (pàgina web del Museu www.museudelferrocarril.org i xarxes socials @mferrocarricat i @museudelferrocarril). D’altra banda, s’ha creat un logo commemoratiu que identificarà al Museu durant aquests dotze mesos i les etiquetes, #30anysmferrocarrilcat i #30añosmferrocarrilvilanova, a través dels que es poden seguir les diferents informacions i compartir experiències.

Record històric de visitants durant el 2019

El 30 aniversari arriba després d’un any en què s’ha aconseguit el rècord històric de 36.658
visitants. Encara que 2016 s’ha compatibilitzat l’obertura pública amb els treballs d’ampliació i que les obres es van prolongar fins a finals de 2019, el Museu ha mantingut una tendència a l’alça en nombre de visitants que ha cristal·litzat en un creixement del 18% respecte al 2018. En 2015, any en què es va celebrar el 25 aniversari del Museu, també es va produir un màxim històric de públic visitant, que es va situar en 32.950. Les activitats programades per a l’efemèride de 2020, la modernització del conjunt, la periòdica posada en marxa de diferents vehicles històrics, les actuacions en els espais rehabilitats, les noves activitats per a persones amb necessitats diverses, el renovat programa educatiu o la represa de les exposicions temporals, són atractius que es confia mantinguin la tendència de creixement continuat en la utilització del Museu del Ferrocarril de Catalunya.