El fotoperiodista Jordi Borràs inaugurarà a Sitges l’exposició inèdita ‘El dia que vam dir prou’

La inauguració de la mostra serà el proper 24 de gener a les 19 hores al Centre Cultural Miramar. L’autor presentarà una exposició inèdita amb una selecció d’imatges icòniques que va deixar la tardor del 2019 com a recció a la sentència del Procés

0
122
Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

El fotoperiodista i il·lustrador, Jordi Borràs, presentarà aSitges l’exposició fotogràfica ‘El dia que vam dir prou’ amb imatgesque il·lustren la tardor del 2019 arran de les reaccions a la sentència del Procés.L’acte d’inauguració serà divendres, 24 de gener, a les 19 hores a la primera planta del Centre Cultural Miramar.

El fotoperiodistacatalà ha seleccionat una seixantena de fotografies de les més de 30.000 que va fer de l’onada de protestes i incidents a conseqüència de la sentència del judici de l’1-O. A l’exposició es podran veure des de l’ocupació de l’aeroport del Prat, els fets que van tenir lloc a la plaça Urquinaonafins als talls d’El Pertús.

La mostra”El dia que vam dir prou”, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, es podrà visitar del 25 de gener a l’1 de març, al Centre Cultural Miramar.

Jordi Borràs,fotoperiodista

Jordi Borràs (Barcelona, 1981) és il·lustrador de formació i fotoperiodista autodidacta per vocació. Des de fa uns anys és membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En l’àmbit del fotoperiodisme està especialitzat en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d’ultradreta que actuen tant a Catalunya com arreu d’Europa. Sovint les seves fotos capturen aquella realitat que no apareix als mitjans generalistes. L’any 2018 va publicar Dies que duraran anys (Ara Llibres), el segon llibre de no ficció en català més venut d’aquell any i que va ser premiat pel Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya que reconeix el millor llibre imprès de l’any. També ha editat ‘La revolta catalana’ (Ara Llibres, 2018), ‘La cara B, una altra mirada al procés’ (Pagès Editors, 2016); ‘Desmuntant Societat Civil Catalana’ (Saldonar, 2015); ‘Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’ (Pol·len Edicions, 2015), entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria, Jordi Borràs ha estat distingit amb el premi “Dignitat” lliurat l’any 2016 per la Fundació Comissió de la Dignitat, el premi Liberisliber “Pensa” de la Fira d’Editorials Independents de Besalú per la publicació del llibre Desmuntant Societat Civil Catalana i l’any 2018 amb el premi “Reflexió republicana” lliurat pel setmanari La República.

FER UN COMENTARI