El Centre Cultural Miramar de Sitges inaugura una exposició dedicada a Albert Llobet Ascaso

La mostra reuneix una quarantena d’obres, entre pintures de gran format i instal·lacions tèxtils

Imatge de l'exposició. Cedida

La primera planta del Centre Cultural Miramar ha inaugurat aquest divendres l’exposició ‘Esse’ de l’artista Albert Llobet Ascaso que es pot veure fins al 29 de setembre. Una quarantena d’obres, entre pintures de gran format i instal·lacions tèxtils, s’exhibeixen a la mostra que té com a fil conductor la naturalesa i les accions humanes.
El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, destaca que “des de l’Ajuntament de Sitges volem seguir treballant per fomentar la creativitat dels artistes i difondre la producció cultural al gran públic a través del Centre Cultural Miramar. Volem que aquest equipament municipal esdevingui un espai de referència per a la cultura a Sitges i una plataforma per promoure més creadors com Albert Llobet Ascaso, que és un artista que es va establir a la Comarca del Garraf fa 20 anys i forma part del panorama artístic contemporani”.

La comissària de la mostra i artista sitgetana, Montse Marcet, desvela que l’exposició porta per títol ‘Esse’ que significa l’Essència, l’arrel o el principi. Són pinzellades i formes que expressen l’esclat primer de la vida que neix”. Montse Marcet convida al públic “a obrir els ulls per sentir. Perquè sobretot això és el que ens demana l’art de l’Albert Llobet Ascaso: sentir. Deixar-nos portar per les sensacions. Més enllà del significat de la paraula: l’Esse’ pronunciem-la, escoltem-la, deixem-nos lliscar per la sinuositat de les esses i sentim en silenci”.

Amb una trajectòria artística de més de 30 anys, Albert Llobet Ascaso (Barcelona, 1959) ha exposat el seu treball a poblacions com Sitges, Vilanova i la Geltrú, Berlín i Sant Boi de Llobregat, entre d’altres. Ara l’artista presenta per primera vegada al Centre Cultural Miramar una selecció de la seva obra i explica que està immers en una nova evolució artística: “cada cop hi ha més relació i més proximitat entre els meus quadres pictòrics i les instal·lacions tèxtils. Jo vinc del món de la joieria. La meva formació inicial és com a joier i mitjançant la joieria contemporània ja introduïa materials diversos en la construcció de l’obra. Posteriorment em vaig inclinar cap a la instal·lació i, de seguida, vaig entrar a la instal·lació tèxtil. Des de fa temps utilitzo tècniques diferents que m’enriqueixen i ara aconsegueixo que la meva pintura més expressionista porti més collage i més intervenció tèxtil. Així s’apropa cada cop amb més a les instal·lacions i tot plegat m’ajuda a conformar un estil més propi”.

Les pintures exhibides a la mostra han estat creades en els darrers tres anys, mentre que la majoria de les instal·lacions tèxtils van ser realitzades fa 20 anys. Albert Llobet Ascaso té un interès antropològic i artístic per reflectir els elements de la natura i explorar llenguatges artístics a través de l’acrílic i altres tècniques com el collage tèxtil.
L’exposició ‘Esse’ es pot visitar fins al 29 de setembre al Centre Cultural Miramar.