Canyelles viu un Sant Jordi solidari i cultural

La presentació de llibres, les sardanes i la lectura de poemes han omplert d’activitat el primer acte del programa ‘Cultural Canyelles’

0
393

Una diada de Sant Jordi més literària que mai ha obert una nova edició del Cultural Canyelles, un programa que omple d’activitat lúdica i cultural la primavera al municipi. Balls, jocs, presentacions de llibres, lectures poètiques, sardanes, art, excursions, entitats i gastronomia integren aquest programa que es tancarà el 13 de maig amb  el certamen multisectorial VADE Fires i l’exposició Art Canyelles.

Canyelles ha centrat la celebració de Sant Jordi el diumenge 22 d’abril, enguany amb la destacada presència de tres autors locals, que han estat presents a la jornada amb els seus llibres.  D’una banda, hi ha Cristina Cañadas, que ha presentat Equinoterapia, un llibre especialitzat, però molt didàctic i introductori al món de la hipoteràpia i el treball amb cavalls com a mitjà rehabilitador. De l’altra, la poetessa Irene Flores, amb el llibre Poesías sencillas de un ama de casa. I el tercer autor local que ha participat en la jornada és Rafael Lacasa, amb el seu exitós llibre de contes Las crónicas de Tero Màgica. Al costat dels llibres i la literatura, les roses i la solidaritat, les altres protagonistes de la Diada de Sant Jordi. El Grup Dona, ha tornat a vendre les seves roses en benefici de la lluita contra el càncer.

Durant tot el diumenge, la plaça del Casal ha estat plena d’activitat. A banda dels llibres, els més petits han pogut gaudir dels jocs del parc d’atraccions que s’hi havia instal·lat. A la tarda, la poesia i la literatura han tornat a ser els protagonistes, amb la Vetllada Poètica, organitzada a l’Espai de la Gent Gran, al llarg de la qual diversos autors faran lectura de poemes, entre les quals la poetessa menorquina Joana Bagur. També hi ha hagut sardanes i ball de Sant Jordi. La celebració de Sant Jordi, però, començava divendres 20 d’abril, amb el tradicional Sopar-Ball de la Rosa, organitzat per l’Associació de la Gent Gran.

FER UN COMENTARI