Els actes religiosos i tradicionals centren la programació de Setmana Santa a Ribes

Processons i cantades de caramelles, entre les propostes principals.

0
521

Sant Pere de Ribes es prepara per a les activitats de Setmana Santa que començaran aquest Diumenge de Rams i que continuaran durant els propers dies amb misses, cantades de caramelles i processons, entre altres. El primer acte serà la benedicció de rams que se celebrarà aquest diumenge 25 de març tant a Ribes, a les 12.30h a la plaça de l’Església, com a les Roquetes, a les 11h a la Parròquia de Santa Eulàlia.

A les Roquetes, les activitats de Setmana Santa estaran protagonitzades per les processons que organitza la Hermandad del Santo Cristo. Tindran lloc el Dijous i Divendres Sant, i començaran al voltant de les 19h. El recorregut sortirà des de la plaça de l’Església, i seguirà pels carrers Sagunt, Edison, Eugeni d’Ors, Àngel Guimerà, Ortega i Gasset, Velázquez, Miquel Àngel, Foix, avingudes Catalunya, Cid Campeador i fins a la Parròquia de Santa Eulàlia.

Pel que fa a Ribes, la Parròquia de Ribes ha organitzat el via crucis que tindrà lloc divendres dia 30, a les 20h, i que començarà des de la plaça de l’Església passant pels carrers Ensenyament, Nou, Doctor Marañón, plaça Països Catalans, Eduard Maristany i fins a tornar a l’església. Dissabte 31, després de missa, el grup de Caramelles Joves i Casats cantaran pels carrers durant la nit fins a les 6 del matí. Seguidament, el diumenge a les 11.45h es farà la cantada al Redós del grup de Caramelles Joves i Casat i a les 13h a l’Hospital de Sant Camil. Durant el matí, tant l’esplai Els Xulius com el de l’entitat GER, sortiran a cantar pels carrers i places de Ribes. A partir de la una del migdia, es trobaran a la plaça Marcer els diversos grups de caramelles per fer una cantada final de petits i grans.

Dilluns 2 d’abril, a partir de les 11h, a Can Pere la Plana celebraran el dia de La Mona menjant una paella. Cal apuntar-s’hi prèviament a l’entitat GER, que organitzen el dinar en col·laboració amb la Cooperativa Can Pere. Per últim, el diumenge 22 d’abril se celebrarà la 29a Trobada de Caramelles a Masquefa i tindrà lloc de 10h a dues del migdia.

FER UN COMENTARI