139 artistes opten al Premi Canyelles de Pintura

El guardó únic és de 10.000 euros i les obres finalistes es podran veure del 12 al 20 de maig a la Sala Multicultural

La convocatòria per participar en l’exposició del Premi Canyelles de Pintura 2018 ha estat tot un èxit. Un cop acabat el període d’inscripció, són 139 els artistes que opten al guardó.

El termini d’inscripció es tancava el 18 de març. A partir d’ara, un jurat qualificat procedirà a fer la selecció de les obres que podran ser exposades a la Sala Multicultural entre el 12 i el 20 de maig d’aquest 2018, i que optaran al premi únic de 10.000 euros, patrocinat pels Laboratoris Echevarne.

Enguany l’Exposició d’Artistes Novells ArT Canyelles s’ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura, mantenint el patrocini de Laboratoris Echevarne, que hi ha donat suport des de la seva primera edició. Enguany, a més, fent possible que el Premi Canyelles de Pintura tingui  una de les dotacions més importants del país per al guanyador, 10.000 euros.

Després de cinc anys, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta sisena edició s’ha apostat per centrar-se exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, caps als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.

L’estreta vinculació entre Canyelles i la pintura s’ha mantingut en el temps i des de fa uns quants anys, s’hi ha organitzat exposicions, concursos de pintura ràpida i l’Exposició ArT Canyelles en què, tot i acollir altres disciplines artístiques, la pintura ha tingut sempre una presència destacada. De fet, en la darrera edició la pintura ja va adquirir més protagonisme  i el certamen va incloure una modalitat dedicada exclusivament a aquest àmbit artístic. Comptava, a més un important premi de 6.000 euros, amb l’objectiu d’assegurar la participació d’obres i artistes de qualitat, tant de l’àmbit comarcal com nacional.

Dins de la primera quinzena d’abril es comunicarà als aspirants si han estat seleccionats o no per participar a l’Exposició i optar al premi. I a partir del dia 7 de maig es procedirà a la recepció de les obres.

L’Exposició es podrà visitar entre el 12 i el 20 de maig de 2018 a la Sala Multicultural. El lliurament del premi al guanyador tindrà lloc el 20 de maig.