Canyelles acull la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals del Penedès i el Garraf

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Canyelles, la Comissió de Patrimoni i Cultura de Canyelles i Amics d’Ardhara convoquen una Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals.

El certamen culminarà amb una exposició col·lectiva que tindrà lloc de l’1 al 10 d’octubre a Canyelles.

Està adreçat a tots els creatius de l’àmbit del Dibuix, la Pintura, l’Escultura-volum, el Gravat, la Fotografia, la Joieria, el Tèxtil i les Instal·lacions.

BASES BIENNAL CANYELLES 2021

FORMULARI INSCRIPCIÓ

L’objectiu és potenciar la difusió de la creativitat emergent dels artistes de les comarques del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès. Està dotat amb tres premis. Un primer de 1.000 euros per a la millor obra. Un segon de 500 euros i un tercer de 200 euros.

La Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de Canyelles agafa el relleu de les edicions celebrades aneriorment a Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Vilafranca del Penedès, organitzades per l’entitat Ardhara, que aplega diferents artistes del territori amb l’objectiu de promoure l’art contemporani que s’està creant al Penedès i el Garraf.

Aquest divendres s’ha fet la presentació en una roda de premsa telemàtica en què han pres part l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet i el membre de la Comissió de Patrimoni i Membre d’Amics d’Ardhara Joan Nadal.

L’alcaldessa Rosa Huguet s’ha mostrat molt satisfeta que Canyelles pugui agafar el relleu d’altres poblacions i acollir aquesta biennal i gaudir de l’art, que tant ens agrada. És un orgull per a Canyelles compartir i donar a conèixer l’obra dels artistes del nostre territori. Som una població petita però amb molta il·lusió per aquests grans projectes. L’alcaldessa també ha agraït el treball que està fent per la cultura al municipi la Comissió de Patrimoni, que entre altres coses ha fet possible aquesta biennal.

Joan Nadal, per la seva banda, ha destacat la itinerància d’aquesta mostra i ha agraït la possibilitat que ofereix Canyelles de donar visibilitat als artistes del territori. També ha agraït especialment l’alcaldessa Rosa Huguet per fer possible que en un moment tan difícil com està vivint el sector de la cultura, s’ofereixi un ajut als artistes, ja que és la primera vegada que aquest certamen oferirà premis als guanyadors. També ha avançat que durant l’exposició, que tindrà lloc a l’octubre, es faran activitats paral·leles.

INSCRIPCIONS FINS AL 31 DE JULIOL DE 2021

A la convocatòria del 2021 hi poden participar persones majors de 18  anys residents o nascudes al Penedès i Garraf, i que no hagi estat seleccionades en edicions anteriors.

Les inscripcions es poden fer, a través d’instància, presencialment a l’Ajuntament de Canyelles o telemàticament a la seu electrònica de la web de l’Ajuntament (www.seu-e.cat/web/canyelles) fins al 31 de juliol de 2021.

La documentació a presentar és la següent:

  • Les dades personals i artístiques.
  • Amb foto personal
  • Màxim 3 fotos de les 3 obres inèdites que es presenten per a participar.
  • Un petit text de màxim 4 línies sobre les obres
  • Fotocòpia DNI

Entre les obres presentades, el jurat en farà una selecció de les de millor qualitat, per participar a la mostra col·lectiva, que es farà de l’1 al 10 d’octubre de 2021.El jurat l’integraran experts en l’àmbit cultural i artístic.

Podeu consultar les bases de participació al següent enllaç: BASES BIENNAL CANYELLES 2021