Finalitza la reforma urbana del carrer Pere II de les Roquetes

Avatar photo

Amb una inversió de 370.000 euros, s’ha dotat l’espai amb una pavimentació en plataforma única que millora les condicions d’accessibilitat

Les obres del carrer de Pere II de les Roquetes estan pràcticament finalitzades després de les actuacions de millora realitzades en aquesta via, que també han servit per completar l’eix per a vianants que uneix la plaça de la Vinya d’en Petaca amb l’avinguda de l’Agricultura, prolongant el tram inferior que ja s’hi havia reformat.

 

Un canvi significatiu de tota aquesta zona del nucli que necessitava una reforma urbana que donés prioritat als vianants. Amb una inversió de 370.000 euros, s’ha dotat l’espai amb una pavimentació en plataforma única que millora les condicions d’accessibilitat.

 

Una solució que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també té projectada al carrer de Federico García Lorca i que valorarà i donarà presència a aquests dos eixos principals del barri de la Cervereta que connecten amb els espais urbans i els equipaments públics pròxims, com les escoles, la zona esportiva, la plaça de la Vinya d’en Petaca o els Colls.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, han tingut aquest dimarts una sessió informativa amb el veïnat de la zona per explicar la reforma que s’ha realitzat i les actuacions de millora que es preveuen. L’alcaldessa ha destacat que la millora de tot aquest carrer és “la mostra amb la qual volem continuar fent la resta de carrers de la Cervereta”.

 

En aquest sentit, ha anunciat que el proper projecte de vianalització i pacificació del trànsit serà el del carrer de Federico Garcia Lorca (fins a l’encreuament amb el carrer de Múrcia) que també tindrà una plataforma única amb l’objectiu de “facilitar el trànsit de les persones cap a la Vinya d’en Petaca, única zona verda d’aquest sector”.

 

Abans, però, s’hauran de fer les obres de millora de la xarxa de clavegueram i la renovació de la xarxa d’aigua potable al carrer de Múrcia (que abasten un tram dels carrers de Federico Garcia Lorca i Miquel Servet) amb pressupost estimat d’uns 290.000 euros.

 

Durant la sessió els veïns i veïnes li han demanat algun tipus de solució per a la mobilitat en aquells carrers amb més pendent i l’alcaldessa ha explicat que s’estudiarà la possibilitat de “tenir algun tipus de solució mecànica que ajudi a pujar i baixar les persones”.

 

En els darrers anys el consistori està fent un esforç per millorar i arreglar els carrers de la Cervereta també posant al dia el clavegueram, la xarxa d’aigua potable i l’enllumenat públic. El barri de la Cervereta és un sector amb carrers estrets i voreres reduïdes i, per això, s’estan adaptant i dignificant per a les persones, fent-los més accessibles, més segurs, amb plataformes úniques, suprimint barreres arquitectòniques i pacificant el trànsit tot donant prioritat als vianants.

 

Actuacions reforma carrer Pere II

S’ha aprofitat aquesta actuació per fer la substitució parcial o total d’algunes xarxes de serveis, com:

  • La xarxa de clavegueram (nova instal·lació que separa aigües pluvials de les residuals).
  • Una nova infraestructura de telecomunicacions soterrada (substitució de les xarxes aèries existents).
  • Xarxa d’aigua (noves canonades amb millores en la continuïtat del subministrament d’aigua potable i pressions).
  • Nova xarxa d’enllumenat públic.
  • Nova xarxa de reg (degoteig).

 

Pel que fa a la mobilitat, es manté aquesta calçada per a un carril de circulació de nord a sud –la mateixa que hi ha actualment-, amb prioritat per a vianants amb la nova configuració.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell superarà les 50 càmeres de videovigilància a l’espai públic

Notícia següent

Daniel Marcos, Erika Molina i Enrique Martín, números 6, 7 i 8 a la llista del PSC de Reus

Notícies relacionades