Quina valoració fa dels quatre anys que ha estat a l’alcaldia?

Molt positiva. Hem tret el municipi d’una paràlisi que feia temps que durava. Hem treballat de valent per posar-lo al dia, millorant carrers, places, equipaments, serveis bàsics com la xarxa d’aigua, l’enllumenat o el clavegueram… Però, sobretot, hem millorat el benestar de les persones en drets tan bàsics com l’habitatge o la feina. Tinc molt present la primera acció com a alcaldessa, que va ser l’eliminació del cost de 5 euros per reclinar la butaca de l’acompanyant del malalt a l’Hospital Sant Camil. Així ens ho va demanar la gent i ara és gratuïta.

Per a vostès, quin percentatge s’ha acomplert del seu programa de govern?

Fa poc vam fer una devolució del programa de govern a la ciutadania i vam explicar que l’havíem acomplert amb més del 90%. Cal recordar que som un govern en minoria i que hem aprovat els quatre pressupostos i els projectes d’inversió que han impulsat millores importants al municipi. Vull agrair als partits que han donat suport i han fet aportacions per facilitar que el poble avancés de manera positiva.

Lamenta no haver pogut prosperar alguna mesura o acció en concret?

Han quedat projectes per fer i molts d’ells preparats, com l’ampliació de la biblioteca i  l’ambulatori de Les Roquetes, la segona fase de El Local de Ribes o la museïtzació del Castell, però no hem tingut temps de materialitzar-los. Esperem poder-ho fer després de les eleccions municipals.

Com definiria el programa electoral que porta el PSC de Sant Pere de Ribes pel26M?

Un programa realista que incorpora solucions a les necessitats bàsiques de les persones com l’habitatge, la feina, la salut, la seguretat… i que fa propostes per avançar cap a un futur millor, més sostenible i amb noves oportunitats.

En cas de tornar a sortir escollida com a alcaldessa, quines són les principalsmesures que prendria?

Millorar els drets de les persones com la vivenda, ampliant el parc d’habitatge públic i els ajuts al lloguer; millorar les oportunitats de feina i la formació de les persones en atur amb nous plans d’ocupació, especialment perquè els joves puguin tenir una primera feina; i també treballar el civisme i la seguretat, posant en marxa els agents cívics municipals i recuperant la figura del sereno a les nits.

Quines són les principals novetats que trobem a la seva llista electoral?

És una candidatura amb homes i dones de Ribes, les Roquetes i les urbanitzacions. Joves i més grans. De diferents experiències laborals i acadèmiques. Però tots i totes tenen un denominador comú: estan il·lusionats i plens d’energia positiva per millorar el municipi.

Quina és la seva valoració de la situació que viu la comarca del Garraf respectea altres comarques catalanes?  

Ens cal molta feina perquè estem força oblidats per part del Govern de la Generalitat. Som una de les últimes comarques en inversió i ens cal un gran impuls per ser competitius i poder oferir oportunitats a les persones que viuen al territori.

 

Jordi Nieto

FER UN COMENTARI