Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

En marxa la segona fase de les obres de rehabilitació de la Masia Can Puig de Ribes

Avatar photo
El projecte contempla una intervenció integral de l’edifici per fer-lo més eficient i sostenible

La segona fase de les obres de rehabilitació energètica de la Masia Can Puig ja s’han iniciat. L’obra es divideix en dues fases, tenint en compte que l’activitat de l’edifici continua mentrestant s’executen els treballs de rehabilitació, i té una durada d’un any, és a dir, es preveu que finalitzi a finals del mes d’agost.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes,  Abigail Garrido, i el regidor de Medi Ambient i Transformació Ecològica, Josep Moya, han visitat aquest divendres, 16 de febrer, l’edifici per conèixer de primera mà l’estat de les obres. La fase 1 s’ha centrat en l’interior de les plantes 1, 2 i 3 i al mateix temps s’han executat les rehabilitacions de les façanes, que es fan de manera  independent a les fases. Durant la fase 2, es realitzaran les actuacions en l’interior de la planta baixa i soterrani. Tot plegat suposa una actuació integral amb un cost de 2 milions d’euros, provinents en la major part dels fons europeus Next Generation.

L’alcaldessa ha remarcat que es tracta d’un projecte que pretén “millorar l’eficiència energètica” d’aquest edifici municipal que tenia “moltes fugues d’energia”.  “S’han fet façanes, s’estan canviant tots els tancaments de l’edifici (finestres, portes…), però també s’instal·larà un sostre fotovoltaic i una coberta verda a banda de fer l’edifici més accessible per a totes les persones amb diversitat funcional”, per tant, es tracta d’una “intervenció integral”, ha especificat. 

Garrido també ha destacat que la Masia Can Puig “és un del exemples que posem en marxa a Sant Pere de Ribes per tal d’aconseguir que els edificis tinguin projectes que els facin molt més eficients”. En aquest sentit, ha explicat que no només es tracta d’instal·lar plaques fotovoltaiques i generar energia neta, “sinó que també és fer servir menys energia, consumir-ne menys i baixar la factura energètica”.  El projecte de rehabilitació s’engloba en “una estratègia general de compromís responsable de l’ajuntament per fer aquesta transició energètica”, ha assenyalat l’alcaldessa, que també s’ha mostrat satisfeta amb el ritme de les obres. Després de l’aprovació de Pla Transició Energètica, el consistori treballa en un canvi de paradigma per “ser més sostenibles al nostre municipi”, ha conclòs. 

Aquesta actuació integral permetrà actualitzar i conservar l’edifici, millorar el seu confort i habitabilitat, reduir el seu impacte ambiental i fer-lo més eficient i sostenible. Alguns serveis administratius s’han traslladat a altres edificis municipals, però tots estan actius en els seus emplaçaments provisionals mentre durin les obres. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El grup de balls llatins del Casal de la Gent Gran de Cambrils celebra una gran festa

Notícia següent

Terrassa manifesta el seu rebuig contra l’LGTBI-fòbia al futbol

Notícies relacionades