Els peatges de Vallcarca i Cubelles de la C-32 tindran descomptes a partir de setembre

La rebaixa a Vallcarca serà del 40% si es fa el viatge el mateix dia, de dilluns a divendres no festius i amb Teletac o una app

La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer a la Taula de Mobilitat Penedès, on Sitges hi és representada, la intenció de rebaixar el peatge del Túnels del Garraf, a Vallcarca, fins a un 40%, a partir de l’1 de setembre. Igualment, el peatge de la C-32 a Cubelles pot ser un 70% més barat que en l’actualitat.

El regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio, considera que “és una bona notícia per a les persones que han de fer servir el vehicle entre setmana, tot i que considerem que cal complementar-ho amb una decidida aposta per la millora del transport públic, que és l’única manera d’avançar cap a un futur sostenible”.

Aquesta rebaixa eliminarà les anteriors bonificacions, excepte les de vehicles ecològics o d’alta ocupació, que es podran sumar a les rebaixes anunciades pel setembre fins a arribar a un màxim del 75% del preu bàsic del peatge. El nou preu s’aplicarà des del primer viatge sempre que la persona usuària s’hagi registrat al web de la concessionària de la C-32 sud (on haurà d’omplir un formulari disponible a partir de l’agost) i es disposi de l’aparell de telepeatge o l’aplicació gratuïta Awai.

Les rebaixes s’aplicaran de dilluns a divendres (no festius) en els desplaçaments d’anada i tornada dins d’un mateix dia natural i el mateix origen i destí, amb un límit de dos viatges d’anada i tornada al dia. Si es compleixen tots els requisits, el pas per la barrera de Vallcarca podria passar a costar 4,13€, en comptes dels 6,60€ actuals.

La Generalitat de Catalunya pagarà 18M€ a la concessionària de l’autopista C-32 sud per fer possible aquestes rebaixes, dins d’una partida que ja estava previst de destinar a bonificacions d’homogeneïtzació tarifària.