Els cementiris de Sitges obren les seves portes

L’obertura de les mesures de confinament suposa també canvis importants en la celebració dels enterraments i les vetlles

Imatge del cementiri. Cedida

Els dos cementiris de Sitges, Sant Sebastià i Les Pruelles, tancats al públic des de l’inici de l’estat d’alarma, han reobert les seves portes aquesta setmana com a conseqüència de l’entrada en la fase 1 de la desescalada. Els dos cementiris mantenen els seus horaris habituals però per accedir-hi cal respectar les mesures de protecció sanitàries. A partir de demà dijous, i segons informa el BOE, això suposa la obligatorietat de dur mascareta sempre que no es pugui mantenir la distància de dos metres entre persones.

L’entrada en la fase 1 suposa també canvis importants pel que fa als enterraments. A partir d’ara, es podran celebrar vetlles malgrat algunes limitacions amb l’objectiu de garantir la seguretat dels familiars dels difunts, assistents i també de les persones treballadores del servei. Entre elles, només es permetrà la celebració de dues vetlles simultànies al tanatori, i l’aforament màxim permès en cada sala serà de 10 persones sempre respectant les mesures de protecció i seguretat necessàries. A l’interior dels recintes també serà obligatori l’ús de mascaretes.

Des d’aquest dilluns, també són permeses les cerimònies al tanatori de Les Pruelles, tot i que no es podrà superar l’aforament de 48 persones.

Pel que fa als enterraments, l’assistència als cementiris es limita a 15 persones. En el cas de les cremacions, es permet la comitiva d’un màxim de 15 persones al crematori i la presència de 3 familiars a les sales d’introducció.

Horaris d’accés als cementiris de Sitges

  • De dilluns a dissabte, de 9 a 13h i de 15 a 18h.
  • Diumenges i festius, de 9 a 13h