Els alumnes de Sant Pere de Ribes coneixen la ciència a través d’un planetari mòbil

La iniciativa es fa a les escoles i instituts públics del municipi i les sessions s’adrecen a l’alumnat d’infantil, primària i secundària

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitza amb la col·laboració d’Explora 360, una empresa de programes educatius i culturals especialitzada en Astronomia, diferents activitats educatives i científiques per conèixer la ciència a través de l’astronomia. La iniciativa es duu a terme a les escoles i instituts públics del municipi i les sessions s’adrecen a l’alumnat d’infantil, primària i secundària.

Gràcies a la iniciativa, aquest curs han pogut participar en les 40 sessions un total de 859 alumnes. A Ribes, es va instal·lar un planetari mòbil al CC el Local, i van participar més de 400 alumnes (des de P4 a 1r de l’ESO).

A les Roquetes, un total de 441 alumnes dels mateixos cursos escolars van visitar el planetari ubicat a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca. Les sessions estan emmarcades dins el Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes, un projecte que té com a objectiu principal enfortir la xarxa social d’aquest nucli de població, oferint una resposta integrada i comunitària a les necessitats de l’alumat més enllà de l’àmbit acadèmic.

Les activitats han estat estructurades perquè els alumnes coneguin el món i l’espai, i comprenguin d’una manera més innovadora i tecnològica el nostre origen.

La Cúpula-Planetari digital

Les sessions que han realitzat l’alumnat dins la Cúpula-Planetari estan dissenyades i adaptades al format de la pantalla 360º amb un àudio únic que fa que l’experiència sigui encara més immersiva. Les activitats escollides han estat les següents:

  • Exploradors del fons marí. Un conte educatiu immersiu per conèixer els oceans.
  • Exploradors del cicle d’aigua. Un conte educatiu immersiu per descobrir el cicle de l’aigua.
  • Exploradors de l’espai. Una sessió que fa viure en primera persona el què va suposar viatjar a la Lluna.
  • Descobrint l’espai. Una exploració immersiva a la Lluna.
  • Els misteris del sistema solar. Un viatge al Sol-Estrella, Terra-Planeta i Lluna- Satèl·lit natural.
  • El telescopi Hubble. Sessió dedicada a descobrir els forats negres súper massius i l’edat de l’univers.
  • Vivint a la Via Làctia. Una sessió per conèixer els astres que formen el nostre Sistema Solar així com els seu trets característics.
  • La Lluna i la missió Apolo 11. Una sessió dedicada a conèixer la missió Apollo 11 i els seus protagonistes.
  • Del sistema solar a l’univers profund. Un recorregut immersiu pels diferents astres.