El Vida Festival obre aquest dijous una edició sense distància entre el públic

Vol convertir-se en referent perquè altres festivals "obrin les seves portes"

El Vida Festival 2021 celebrarà des d’aquest dijous al dissabte a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) una edició sense distància de seguretat entre els assistents i amb mascaretes i test d’antígens nasals cada dia, fet que el converteix en el primer festival multitudinari que té lloc a Catalunya en aquestes condicions des de l’inici de la pandèmia de la covid-19.

Ho ha dit en declaracions a Europa Press el director del festival, Dani Poveda, que ha reivindicat que aquesta edició cerca convertir-se en referent perquè “altres festivals d’estiu també puguin obrir les seves portes de manera imminent”.

Per a aquesta edició, el preu de l’entrada inclou test d’antígens nasals, que es faran tots els dies entre les 15.00 i les 22.00 hores a públic, organitzadors i artistes, que hauran de donar negatiu en Covid-19 per poder entrar al recinte del festival.

Poveda ha defensat que els test d’antígens són “la solució per garantir la seguretat i espais lliures de Covid-19” i ha demanat que el públic acudeixi puntual a la cita per fer-se la prova per evitar concentracions de persones en una mateixa franja horària i perdre’s actuacions.

En aquest sentit, ha assegurat que l’organització ha estat “molt rigorosa amb totes les mesures” de prevenció i seguretat davant la pandèmia, que són fruit de la col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i els Malalties Infeccioses i la Conselleria de Salut de la Generalitat, i que inclouen també controls de temperatura i una mascareta FFP2.

Poveda ha explicat que després que els grups internacionals prevists per a aquesta edició, com Alt-J, Belle & Sebastian, Destroyer, o !!!!, entre d’altres, es veiessin obligats a cancel·lar la seva assistència per les restriccions de la pandèmia, des de l’organització van començar “directament a treballar per fer pinya amb l’escena musical estatal”.

NATHY PELUSO, VETUSTA MORLA, LOVE OF LESBIAN

Així, en el cartell del Vida 2021 figuren Nathy Peluso, Vetusta Morla, Love of Lesbian, Sen Senra, Hinds, Stay Homas, Joe Crepúsculo, Rigoberta Bandini, Clara Peya, Ferran Palau, Maria Arnau i Marcel Bagés, Ladilla Russa, Núria Graham, El Petit de Cal Eril i Pol Batlle & Rita Payés, entre uns altres.

Els DJs Guilli Milkyway, Miqui Puig DJ i Maadraassoo seran els encarregats de tancar el festival cada dia, en un horari en el qual l’organització ha volgut que es reflectís també una certa normalitat: les sessions acabaran a les 4.30 hores el dia 1, i a les 5.00 hores els dies 2 i 3.

“NOU CONCEPTE DE FESTIVAL”

Poveda ha reivindicat que el Vida 2021 proposa “un nou concepte de festival, on el valor afegit són el cartell i l’entorn”, a la Masia d’en Cabanyes, i ha celebrat que ja s’estigui a les portes del ‘sold out’.

Ha assegurat que confia que les 30.000 persones que acollirà el festival –10.000 per dia– es comportin de manera exemplar, responsable i cívica i recordin el Vida 2021 com “uns dies emotius per ser una experiència musical en directe en un entorn meravellós”.