El servei de cangur de Vilanova funcionarà en horaris limitats a l’estiu

El servei, adreçat a nens i nenes entre 3 i 12 anys, estarà operatiu durant les tardes al mes de juliol, i durant els matins a l'agost

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El servei de cangur de Vilanova i la Geltrú, Curavila, funcionarà també els mesos d’estiu, oferint atenció i cura gratuïta d’infants les tardes del mes de juliol i els matins del mes d’agost.

 

L’objectiu és continuar facilitant la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les famílies de Vilanova i la Geltrú, que poden deixar els infants d’entre 3 i 12 anys als diferents espais destinats a aquesta activitat un màxim de 27 hores al mes.

 

L’espai d’acollida dels nens i nenes són les diferents escoles de la ciutat. Fins al 22 de juny l’horari és de 3 de la tarda a set del vespre, els dilluns a l’Escola Arjau, els dimarts a l’escola Canigó, els dimecres a les escoles Volerany i Margalló i els dijous a l’escola Sant Jordi.

 

Per accedir al cangur municipal cal fer una sol·licitud i és necessari l’empadronament a Vilanova i la Geltrú. Les famílies monoparentals o dones en situació de violència de gènere, així com les famílies amb pocs recursos socioeconòmics tenen preferència a l’hora d’accedir al servei. També es té en compte el nombre d’infants que viuen a la llar i la necessitat de conciliació personal, familiar i laboral.

 

La regidora d’Equitat, Conxi Martínez, anima a tothom que ho necessiti a fer la inscripció, “ja que és un servei gratuït, conduït per professionals que permet fer diferents activitats adaptades a les diferents edats”. La regidora destaca que, per un costat,  “els infants puguin gaudir d’un temps de lleure de qualitat, i per l’altre, ajudem a donar suport a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal”.

 

Amb l’inici de les vacances escolars, el Curavila manté els horaris d’obertura de 3 de la tarda a set del vespre, de dilluns a dijous, i es concentra a les escoles Canigó i Sant Jordi. Del 31 de juliol al 31 d’agost l’atenció als infants passarà a l’horari de matí, de 9 a una del migdia, també al Canigó i al Sant Jordi.

 

Les entitats i associacions de la ciutat també poden fer ús del servei per facilitar les seves activitats, només cal que estiguin inscrites al registre d’entitats de Vilanova i la Geltrú.

 

El servei de cangur municipal s’ha implantat a Vilanova a través del Plan Corresponsables del Ministerio de Igualdad i per la Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

Per a qualsevol dubte amb relació al servei cal contactar amb la regidoria de Convivència i Equitat (938140000 ext. 3370, o del correu electrònic curavila@vilanova.cat).