El ribetà Gonzalo G.Undurraga rep una menció a la Mostra Internacional de Cinema Social

El film, produït amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, pretén sensibilitzar sobre els processos migratoris d’Àfrica cap a Espanya.

Fotograma Los pájaros del sur

La Desena Mostra Internacional del Cinema Social que se celebra cada any a la ciutat napolitana de Vico Equense ha reconegut amb una menció el curtmetratge ‘Los pájaros del sur’, de l’artista local Gonzalo G. Undurraga. Aquesta pel·lícula ha estat rodada a localitzacions de Sant Pere de Ribes i de la comarca amb el suport de les regidories de Cultura i de Cooperació, Solidaritat, Pau i Agermanament de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i de la Diputació de Barcelona. 

‘Los pájaros del sur’ busca donar a conèixer i sensibilitzar sobre els processos migratoris d’Àfrica cap a Espanya i els perills que suposa per als migrants creuar el Mediterrani fugint de la misèria a la recerca d’una vida millor. Produïda per As Cinema i amb guió de Tom Reilly, aquest treball està protagonitzat per Asha Bah i Justino Mendes. La ciutadania de Sant Pere de Ribes va poder veure aquest curtmetratge en primícia en una projecció que es va fer al municipi.

L’atorgament de la menció suposa per a ‘Los pájaros del sur’ un certificat exclusiu de reconeixement com a curtmetratge seleccionat i a concurs. El festival s’hauria de celebrar a l’octubre, però a hores d’ara es desconeix si, com ha passat amb altres certàmens, potser es farà online per l’efecte del coronavirus.

La productora As Cinema ha enviat el curtmetratge a un total de 120 festivals d’arreu de l’estat i del mon i ja ha estat seleccionat en cinc certàmens (Itàlia, Suècia, Eslovàquia, Filipines i Mèxic). A més, té previst de seguir presentant-se a altres festivals importants, com ho són els de Manhattan Shorts, Sundance, Pana African Film Festival, Slamdance i New York International.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes dedica una atenció especial a la promoció de l’àmbit audiovisual. En aquest sentit, es treballa per fer pedrera a través del curs de cinema que acull l’Espai Jove i s’ofereix suport a les produccions locals i facilitats als projectes d’estudiants i d’acadèmics.