El pressupost del 2021 de Sant Pere de Ribes prioritza l’atenció a les persones

La proposta, de 27,6 M€, incrementa en gairebé 500.000€ la despesa en Serveis Socials, Educació i Habitatge

El govern municipal portarà a ple la setmana vinent el pressupost municipal per a 2021, que suma 27,6 M€, gairebé 2M€ més que el pressupost d’enguany.

Dels increments previstos, en destaquen els 470.000€ de més destinats a cobrir drets bàsics i socials en l’actual context de pandèmia. Aquest augment es repartirà entre Serveis Socials, Educació i Habitatge. La proposta també inclou un increment de 260.000€ en drets d’ocupació i emprenedoria, corresponents als serveis d’Ocupació i Promoció Econòmica. A més, es mantenen les inversions en projectes d’equipaments, considerant que fomenten
l’activitat econòmica i l’ocupació, en accions com l’obertura del teatre municipal de les Roquetes (80.000€), el Castell de Ribes (70.000€) i la nova pista coberta de Ribes (50.000€).

El nou pressupost, després de les reunions que s’han fet amb els grups municipals, s’està acabant de preparar per portar-lo a aprovació. Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “el que plantegem aquí és un pressupost centrat en les persones. Si sempre hem treballat amb una mirada posada en garantir la igualtat d’oportunitats de les persones del nostre municipi, els seus drets, l’accés a l’habitatge, la lluita contra l’atur, el suport al comerç local i l’espai públic, ara és el moment de posar-nos-hi en ferm.

Per aquest motiu, més d’1 M€ d’increment dels pressupostos està centrat en les polítiques adreçades a les persones per afrontar els efectes d’aquesta crisi sanitària que ens ha portat a una crisi econòmica”.

El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha destacat que “el pressupost per a 2020 està preparat per oferir tota mena d’ajuts a la ciutadania. Mantenim les quatre línies que hem tingut enguany, centrades en serveis socials, educació, habitatge i comerç, i hem incorporat una cinquena destinada a fer redistribució dels impostos. A tall d’exemple, en
pocs anys hem passat d’oferir 75.000€ en ajuts al lloguer a tenir-ne gairebé mig milió”.