El govern de Vilanova i la Geltrú demana al Govern de la Generalitat ubicar les oficines centrals de la Vegueria Penedès a la ciutat

El local on es podrien establir les oficines centrals està ubicat al costat de la comissaria de Mossos d'Esquadra de la capital del Garraf

Aquest  matí, l’equip de Govern de Vilanova i la Geltrú ha convocat una roda de premsa per explicar l’estat de la qüestió de la Vegueria Penedès. L’alcaldessa, Neus Lloveras, aprofitava per felicitar a l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, pel seu nomenament  com a Delegat Territorial  del Govern al Penedès del passat 17 de juliol.

Lloveras anunciava que avui mateix s’enviaria un projecte al vicepresident del Govern de la Generalitat, on es proposa a Vilanova i la Geltrú com a centre per acollir les oficines i el consell de la Vegueria del Penedès, ja que per nombre d’habitants és la ciutat més gran de les quatre comarques (Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf).

Així doncs, l’exdiputada al Parlament de Catalunya,  aclaria que es mostrarien molt sorpresos si es rebutges la proposta i feia menció al 7 de febrer de 2017, quan el Parlament aprovava la creació de la Vegueria Penedès. Segons ha relatat Lloveras, en aquesta sessió al Parlament, va deixar clar que el Penedès havia de deixar de ser perifèria i calia convertir el territori de Catalunya en un territori descentralitzat i ben vertebrat.

En referència a la ubicació on s’establirien les noves oficines, el portaveu de Govern, Jordi Medina, explicava que les oficines centrals estarien al costat dels Mossos d’Esquadra, en un local de 370 metres quadrats, dotat d’ una gran zona d’aparcament. Medina tornava a apel·lar a Regull i també al vicepresident de Govern, Pere Aragonès, que estudiïn la possibilitat d’establir la seu a Vilanova i la Geltrú com a mostra de viabilitat pel desplegament de les tasques de govern a la nostra vegueria.