El Govern de Sitges porta a aprovació les ordenances fiscals per al 2024

La sessió plenària corresponent al mes de setembre portarà a aprovació les Ordenances Fiscals per a l’any vinent

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Govern de Sitges porta a aprovació aquest dimecres, en el marc de la sessió plenària de Setembre, la proposta d’ordenances fiscals per a l’exercici fiscal de l’any vinent amb tres novetats principals. En primer lloc, l’ampliació dels paràmetres per facilitar la detecció d’habitatges desocupats a Sitges, mitjançant els consums de l’habitatge, la correspondència o altres indicadors, que serveixin com a evidència de l’estat de desocupació de les llars.

En segon lloc, la proposta d’ordenances preveu la supressió de taxes com la relacionada amb la sol·licitud del certificat d’arrelament, amb la finalitat d’alleugerir la càrrega de les famílies que el sol·liciten.

 

En tercer lloc, inclou el canvi del tipus d’impositiu de l’IBI. El canvi té l’objectiu per al Govern Municipal “de cercar un reequilibri financer i assegurar el sosteniment de les finances municipals, donat l’increment de cost, per exemple, dels consums com la llum o la benzina. Alhora la finalitat és garantir la qualitat dels serveis públics. El canvi incrementa el tipus en un 8% de mitjana, això suposa uns 40 euros d’increment anual de mitjana en la majoria dels rebuts”, tal com explica la regidora d’Hisenda, Carme Almirall.

Altres punts del Ple seran l’adequació tècnica de l’annex del Pla Estratègic de Subvencions, la designació del regidor de Turisme com a representant de la corporació davant la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya; l’aprovació dels dies festius locals per al 2024 i la modificació del reglament del Consell d’Infants de Sitges i del Consell d’Adolescents de Sitges.

 

En matèria de gestió urbana, el Govern porta a aprovació també la constitució d’una comissió tècnica d’estudi per l’elaboració de l’ordenança municipal per a la regulació dels punts de recàrrega i també l’ordenança per a la regulació de la zona de baixes emissions.

En l’àmbit de les mocions, hi ha la moció que presenta el Grup Municipal Verds En comú Podem en rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit esportiu. També Junts per Sitges ha presentat una moció per a la creació i la implementació de la Sindicatura de Greuges de Sitges.

La sessió es podrà seguir en directe a partir de les 16 hores a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges, escoltar a Ràdio Maricel o veure a Canal Blau TV.