El Festivalet del Monocicle creix en activitats en la seva desena edició

El Festivalet centra el gruix central de la seva activitat a l’escola Riera de Ribes, amb mesures de seguretat per la Covid-19

Festivalet del Monocicle

Tres emplaçaments del nucli de Ribes (l’escola Riera de Ribes, el Cinema Ribes i la seu social dels Xulius) acullen la sisena edició del Festivalet del Monocicle els dies 18, 19 i 20 de setembre, que creix en nombre d’activitats i ofereix noves propostes. La majoria de les activitats es faran a l’escola Riera de Ribes. El certamen, organitzat pels Xulius, culmina el Monocicle, que enguany celebra el desè aniversari condicionat per la Covid-19. Els horaris de totes les activitats es poden consultar a la web oficial del Festivalet Monocicle, des d’on també es pot accedir a la venda anticipada d’entrades.

El concurs de cantautors i cantautores, una de les activitats més destacades del Festivalet, comptarà en aquesta ocasió amb la participació de quatre finalistes: Elle León, Hoven, Júlia i Irieix. La final d’aquest certamen serà a l’escenari dels Xulius, ubicat a l’escola Riera de Ribes, el dissabte, 19 de setembre, a partir de les 19h. A més d’altres concerts programats, el Dj i cantant Miqui Puig també posarà la banda sonora de la nit de dissabte en una sessió a partir de mitjanit a la Riera.

Per la seva banda, el concurs de videoclips lowcost Monocicle ha atret gairebé 200 videoclips participants, dels quals se n’han escollit deu de finalistes. La gala final del concurs es farà al Cinema Ribes el diumenge, 20 de setembre, a partir de les 12h.

Primera Batalla de Gallos

El Festivalet del Monocicle s’enriqueix enguany amb noves activitats, com la 1a Batalla de Gallos, amb la que el certamen s’obre a la cultura del rap, el trap i el hip hop. Serà el diumenge, 20 de setembre, a les 17h, a l’escenari de Les Planes de l’escola Riera de Ribes i les inscripcions per participar-hi es podran fer mitja hora abans en el mateix emplaçament. Altres activitats de nova creació són el taller de cançons amb la cantautora Anna Roig (dissabte,19 de setembre, a les 17h, segona sessió als Xulius) i el diàleg del públic amb la Suu (diumenge, 20 de setembre, a les 18.30h, a l’escenari Xulius), moderat per la periodista Maria Junyent.

Els escenaris de Les Planes i Els Xulius habilitats a l’escola La Riera, on tenen lloc la majoria de les activitats, s’han hagut d’adaptar als protocols de la Covid-19. L’aforament és limitat, les persones que entrin al recinte han de portar una polsera codificada i se’ls reservarà un seient. A més, els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult responsable.

La desena edició del Monocicle es va obrir el 6 de setembre passat, amb la presentació del certamen d’enguany. Les primeres activitats han estat el vermut electrònic Discomon; el recital de poemes a càrrec de Bàrbara Scuderi  i Jordi Triquell, i el taller de composició per a músics a càrrec de la cantautora Anna Roig.