El Festival de Sitges obrirà edició amb ‘Venus’ de Jaume Balagueró, protagonitzada per Ester Expósito

El 55è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 6 al 16 d'octubre a Sitges

El 55è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 6 al 16 d’octubre a Sitges, obrirà l’edició d’enguany amb la pel·lícula ‘Venus’, dirigida per Jaume Balagueró i protagonitzada per Ester Expósito, segons ha informat aquest dijous en un comunicat.

És el segon film del segell The Fear Collection, especialitzat en terror espanyol creat per Sony Pictures International Productions, i Pokeepsie Films en associació amb Prime Video, a càrrec del director Álex de la Iglesia.

Balagueró signa la pel·lícula escrita amb Fernando Navarro, inspirada en H.P.Lovecraft i que després de passar pel Festival de Toronto celebrarà a Sitges l’estrena europea.

‘Venus’ va participar al Fantastic 7 de Cannes 2022 com a projecte presentat al Festival de Sitges, i és el segon film del segell després de ‘Veneciafrenia’, d’Álex de la Iglesia, que també es va estrenar l’edició anterior del festival català.

De fet, el projecte de ‘Venus’ va donar a conèixer la seva protagonista, Ester Expósito, al Festival de Sitges de l’any passat, en un acte de presentació del segell The Fear Collection.

REPARTIMENT

A més d’Expósito, el repartiment de la pel·lícula inclou Ángela Cremonte, Magüi Mira, Fernando Valdivieso i Federico Aguado, i la trama està situada en un edifici de l’extraradi de Madrid.

El director català ha inaugurat el Festival de Sitges en edicions anteriors amb títols com ‘Darkness’, ‘REC 2’ i ‘REC 4’, i també s’hi han projectat títols com ‘Els sense nom’, ‘REC’, ‘Fràgils’, ‘Mentre dorms’ i ‘Musa’.

‘Venus’ s’estrenarà als cinemes d’Espanya el 2 de desembre i després de passar per les sales estarà disponible a Prime Video.