El curs Diversex sobre sexe i afectivitat per a joves amb discapacitat intel·lectual continua online

El curs havia quedat aturat temporalment a causa del coronavirus

Ordinadors. Imatge pròpia

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat ha reconvertit el curs ‘Diversex. Per una sexualitat sana, segura, consensuada i plaent’ a l’entorn online amb l’objectiu de donar-li continuïtat i seguir acompanyant la vintena de joves amb discapacitat intel·lectual que hi estan inscrits. El curs, que es duu a terme per primera vegada a Sitges, s’impartirà fins el mes de juny tal com estava previst i les sessions s’ofereixen, com fins ara, els dijous a la tarda.

La formació va néixer ambl’objectiu de donar einesa joves amb discapacitat intel·lectual a nivell cognitiu que els permetessin construir de forma positiva el seu projecte de vida, incloent les relacions sexuals i afectives, en base a les decisions preses de manera informada i lliure. En les darreres setmanes, però, el temari s’ha ampliat per poder encabir-hi el treball de les emocions derivades de la situació d’excepcionalitat provocada pel coronavirus.

El curs inclou formació en emocions, autoconeixement personal, autoestima, acceptació, regulació emocional o habilitats socials, així com temes relacionats amb la intimitat, la corporalitat i l’auto-cura i les relacions amoroses i de parella, entre altres.