Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

El concurs de la lectura ‘Puja al tren’ de Sitges ja està en marxa

Avatar photo

La sisena edició d’aquesta activitat proposa novament a noies i nois de 9 a 13 anys llegir un mínim de 3 novel·les de temàtiques diferents: humor, experiències, aventures, terror i clàssics

Les Biblioteques de Sitges tornen a sumar-se al concurs per fomentar la lectura Puja al tren! per sisè any consecutiu. Aquesta activitat, organitzada, tant per les biblioteques públiques de la comarca del Garraf com de l’Alt Penedès, convida a les noies i nois d’entre 9 i 13 anys llegir un mínim de tres llibres amb l’objectiu de fomentar actituds positives al voltant de la lectura en la franja d’edat, en la qual aquests equipaments culturals i educatius detecten que davallen els hàbits lectors. El joc lector comença aquest mes de desembre i acaba al juny del 2022. Els lectors interessats poden inscriure’s a les Biblioteques de Sitges, que tenen plenes les sales de llibres-estació amb les línies lectores que més entusiasmen els electors com són el terror, l’humor, les experiències, les aventures i els clàssics.

Cada participant rep un mapa literari, que l’acompanyarà al llarg de tot el viatge, per poder triar les lectures entre cinc línies de tren que els porta a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: línia vermella- humor, línia taronja -aventures, línia verda-experiències, línia blava- terror i línia lila- clàssics. A més, cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre.

Entre les lectures per engrescar els nois i les noies a aficionar-se a la lectura, destaquen els llibres: ‘Una hora al Cretaci’, d’Alfred Sala; ‘Tancats a l’escape room!’, d’Eva Santana; ‘Coraline’, de Neil Gaiman; ‘L’escola Estrambota’, d’Imma Monsó; ‘Els estels’ de Jacques Goldstyn; ‘Momo’, de Jonathan Garnier; ‘Wilf i la invasió extraterrestre’ de Georgia Pritchett; ‘Els Millors casos de Sherlock Holmes’ d’Arthur Conan Doyle; i ‘El Cap als núvols’, de Bernat Cormand.

Després d’escollir un títol, cada participant ha d’agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca per gaudir de la lectura. Un cop es llegeix una novel·la, el lector ha de respondre un enigma formulat per les bibliotecàries per demostrar que l’han llegida. Posteriorment, els concursants que hagin llegit un mínim de tres llibres i contestat les preguntes, rebran un diploma viatger i també entraran en el sorteig d’un premi literari.

Concurs de lectura Puja al Tren!, sorgit al 2016

El concurs va sorgir l’any 2016 del grup de treball PEGAinfantil (Alt Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Josep Roig i Raventós i Santiago Rusiñol, de Sitges; Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà, de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo, de Sant Pere de Ribes; Torras i Bages, de Vilafranca del Penedès; la Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d’Anoia; Maria Àngels Torrents, de Sant Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual, de Gelida i els dos bibliobusos que donen servei, el Montau i El Castellot. I el 2018, s’hi adhereix la biblioteca Joan Sardà i Lloret, de Sant Quintí de Mediona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges participa a la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible

Notícia següent

Diverses entitats andorranes i catalanes s’uneixen per fomentar el català en l’àmbit jurídic

Notícies relacionades