El Club Nàutic de VNG inaugura un nou edifici

  L'alcaldessa destaca la voluntat de connectar amb la ciutat i de treballar pel bé comú

  L'alcaldessa Olga Arnau en companyia del Conseller de Territori, Damià Calvet, aquest matí al Club Nàutic de VNG. Cedida

  El Club Nàutic ha inaugurat aquest migdia el seu nou edifici a Vilanova i la Geltrú, un equipament més integrat a la façana marítima, construït en el mateix indret on hi havia l’antiga seu.

  L’alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha ressaltat el fet que el nou equipament estigui més integrat al port i més obert a la ciutat, i ha aplaudit la iniciativa de persones i entitats com el Nàutic “que treballen pel bé comú, que fan un pas endavant, que tiren endavant un projecte que podem gaudir tots”.

  Arnau també ha volgut posar en relleu la vinculació amb el barri de mar d’algunes persones presents a la inauguració, com el director general de l’Esport, Gerard Figueras, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’anterior alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la seva pròpia.

  En aquest sentit, Damià Calvet, ha explicat la vinculació en la seva infantesa i joventut amb el barri de mar i amb el Nàutic, i ha valorat “l’aposta valenta d’un grup de gent per tirar endavant el Club”. El conseller ha mostrat el seu convenciment que “des de l’administració el què hem de fer és crear condicions que permetin que l’empenta de la societat tiri endavant”, apostant per la col·laboració publicoprivada.

  El director General de l’Esport, Gerard Figueras, ha parlat de la història del Club Nàutic, lligada sempre a la història de la ciutat. “Avui aquesta història guanya en qualitat” ha dit Figueras, “aquest edifici dignifica aquesta porta de la Mediterrània que és Vilanova i la Geltrú”.

  El president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé, ha explicat les dificultats que han hagut de superar com a entitat en la gestió, i també l’aposta per l’activitat nàutica que estan duent a terme. Sobre la posada en funcionament del nou edifici Balbé creu que “ara ens queda per fer la cosa més difícil, consolidar el Nàutic, integrar-lo encara més a la ciutat, rejovenir-lo”.

  El nou edifici del Nàutic ha suposat una inversió de 2,1 milions d’euros, finançats íntegrament amb recursos del Club. Aquesta acció forma part del compromís de l’entitat d’invertir 5 milions d’euros a la zona, dins de la concessió d’explotació de la dàrsena esportiva.

  La junta directiva actual va plantejar que la nova construcció havia d’obrir el Club a la ciutat, tant visualment com físicament. En aquest sentit, es van enderrocar un seguit de construccions a l’esplanada esportiva que impedien la visualització des del passeig Marítim. La nova construcció és edifici compacte que pràcticament concentra tota edificabilitat del recinte del Nàutic.

  Per completar les inversions acordades, el Club Nàutic Vilanova també realitzarà la renovació de la tanca perimetral del seu recinte. En especial a la cantonada entre la rambla del Port i el passeig Marítim, reduint l’alçada de la tanca, i realitzant un tractament de plaça amb bancs i ombra.