El Centre de Formació d’Adults de Sitges reiniciarà les classes de forma telemàtica

La mesura pretén donar suport als alumnes i continuar amb les formacions, especialment a aquells que es preparen per realitzar una prova oficial

Imatge d'una aula del centre de formació d'adults. Cedida

El Centre de Formació d’Adults de Sitges començarà, a partir de la setmana que ve, a impartir les seves formacions a través d’Internet. Abans, el professorat i la plantilla de l’Escola han hagut de dur a terme una tasca d’adaptació dels materials als nous sistemes en línia, a més d’un anàlisi entre l’alumnat per conèixer quines eren les eines que tenien al seu abast i, per tant, no generar desigualtats a l’hora de seguir amb l’aprenentatge.

L’objectiu és facilitar el treball i l’aprenentatge a l’alumnat en aquest període de confinament, especialment a aquells que han de realitzar una prova oficial però, també, mantenir informat a l’alumnat de les novetats que vagin sorgint respecte als tràmits i calendaris de les proves i estudis.

La resta de cursos que estava duent a terme fins ara el Centre de Formació d’Adults també es reprendran on line o telefònicament. És el cas dels intercanvis lingüístics de castellà, els tallers de memòria (que es mantenen via Whatsapp per facilitar-ne el seguiment a les persones grans que no tenen habilitats o mitjans per fer videoconferències) o l’etapa instrumental (es realitzen de forma telefònica ja que són persones que no tenen accés a les tecnologies i algunes estan en procés d’aprenentatge de la llengua oral i escrita).

Els únics cursos que han quedat ajornats són els tastets. Els que ja s’havien iniciat Leer para conversar i Enjoiem-nos amb Keremel, es reprendran quan es pugui tornar a l’activitat normal. Per contra, els que s’havien de dur a terme durant els mesos d’abril i maig (Teixir un mar de plàstics, rutes culturals i Fotografia amb el mòbil) han quedat anul·lats.