El Centre de Formació d’Adults de Sitges acull la prova ACTIC

L’acreditació de competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació digitals (ACTIC) és un certificat expedit per la Generalitat, i es pot obtenir si es fa la prova a un dels centres col·laboradors ACTIC, com el Centre de Formació d’Adults de Sitges

El Centre de Formació d’Adults (CFA) de Sitges és un dels centres col·laboradors ACTIC, el certificat que acredita el coneixement de les competències en  TIC (tecnologies de la informació i la comunicació).

El certificat ACTIC és expedit per la Generalitat i permet a la ciutadania acreditar davant qualsevol empresa o administració pública la competència digital i el nivell de capacitats que es té en l’ús de les TIC. L’ACTIC consta de tres nivells: bàsic, mitjà i avançat. Per accedir al nivell avançat cal haver assolit prèviament el nivell mitjà.

Per obtenir-lo cal superar una prova telemàtica que s’avalua automàticament. L’avaluació es fa mitjançant un prova de competència digital i, també, incorpora continguts relacionats amb la societat digital, la protecció de les dades personals, la cultura digital i les bones pràctiques.

La inscripció a la prova d’avaluació es fa per internet al portal ACTIC (http://actic.gencat.cat) i cal donar-se d’alta del sistema i fer la reserva telemàtica en un dels centres col·laboradors que hi ha per tot Catalunya i que han estat autoritzats per la Generalitat. La prova per obtenir l’ACTIC s’ha de fer  per ordinador en el centre col·laborador escollit.

El Centre de Formació d’Adults (CFA) ofereix les tardes dels dimecres entre els mesos d’octubre a juny perquè les persones aspirants que estiguin interessades puguin realitzar proves ACTIC.