El Castell de Ribes té previst obrir portes a principis de 2021

Avatar photo

L’empresa encarregada de la museïtzació de l’espai començarà a instal·lar el mobiliari i equipament interior al juliol, un cop finalitzats els treballs d’adequació de l’edifici i el seu entorn

Imatge de Sant Pere de Ribes. Foto: Aj. SPDR

La transformació del Castell de Ribes en centre d’interpretació del patrimoni cultural del poble és cada cop més a tocar i podria obrir al públic a partir de gener de 2021. D’una banda, des d’inicis de juny s’estan duent a terme els darrers treballs de la primera fase del projecte d’adequació i consolidació arquitectònica de l’equipament, consistents en la reparació del camí d’accés i dels talussos i murs de pedra. A més, a partir del mes de juliol l’empresa encarregada de la museïtzació començarà a instal·lar el mobiliari i l’equipament interior de l’edifici. Restarà pendent la segona fase, de pavimentació del pati interior i millora de l’entorn de la pujada del Castell.

Els treballs de reparació del camí d’accés i els talussos és previst que tinguin una durada de dos mesos i mig. Un cop acabats, haurà finalitzat la primera fase del projecte, que ha comportat l’adequació de l’edifici i el seu entorn. Entre d’altres, en els darrers mesos s’han substituït portes i finestres, s’han dut a terme treballs d’instal·lació elèctrica i nova instal·lació d’electricitat, s’han substituït les gàrgoles de la torre i s’ha col·locat una nova barana al pati. 

Tot just acabada la primera fase, és previst que s’executi la segona, consistent bàsicament en la pavimentació del pati interior i la millora de l’entorn de la pujada del Castell. Aquests treballs és previst que tinguin una durada d’entre tres i quatre mesos.

Una inversió de mig milió d’euros

El futur centre d’interpretació serà un equipament polivalent que farà les funcions de museu, centre de recursos i visites turístiques i centre generador d’activitats. Tot plegat, després de l’execució d’un projecte pressupostat en més mig milió d’euros, del quals el 80% està cofinançat per fons europeus FEDER i la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assenyalat que aquesta actuació “ha de posar a l’abast de la ciutadania un patrimoni concret, el castell, i un patrimoni global, el patrimoni cultural del municipi, amb criteris culturals i turístics i mitjançant tècniques museogràfiques, però que no comporti necessàriament l’exhibició de materials o fons patrimonis nobles”. Segons ha afegit, l’Ajuntament ha treballat amb “la voluntat d’endegar les millores necessàries per posar en ús la totalitat de l’edifici, que des de que va marxar el ballarí José de Udaeta ha estat tancat al públic i només s’obria ocasionalment per a visites guiades, de les escoles o per fer-hi activitats puntuals”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’arquebisbe de Tarragona lamenta que alguns avis hagin mort “abandonats”

Notícia següent

Sitges reobre les instal·lacions esportives municipals aquest dilluns

Notícies relacionades