Dues persones diagnosticades de Covid19 a la residència Els Josepets de VNG

Ahir va morir l'altra persona que havia estat hospitalitzada

Imatge de la residència dels Josepets de VNG. Cedida

El moment àlgid de la propagació del Covid19 afecta també a la residència Els Josepets. Ahir divendres va morir la persona que havia estat ingressada a l’Hospital de Sant Camil i que havia donat positiu en coronavirus. Per altra banda, dues de les persones aïllades a la residència han donat positiu en el test del Covid19, i unes altres 8 persones estan també en aïllament perquè tenen febre i altra simptomatologia.

Totes les famílies estan informades de la situació, tant els familiars de les persones afectades com el conjunt de la comunitat de la residència, a través de les notes informatives que des de la direcció de l’Organisme Autònom Municipal AISSA s’envien gairebé diàriament, amb la voluntat de garantir la transparència comunicativa.

Durant tots aquest dies que dura la crisi, des d’AISSA s’està treballant intensament per gestionar el dia a dia, i a la vegada amb una visió preventiva, en funció també del que s’està observant en altres residències.

S’han previst diversos escenaris i s’està gestionant la resposta a cadascun d’ells. S’ha reorganitzat l’espai, per donar cobertura a 22 persones en aïllament, tot i que, si arribés el cas, es pot ampliar a més llits. Per altra banda, s’han articulat mesures per tal de preservar les plantes no afectades, evitant que les persones residents es moguin, i dotant de més personal gerocultor perquè no hi hagi mobilitat entre plantes.

A banda de les persones afectades pel Covid19, la majoria de residents es troba en bon estat de salut i acceptant el confinament, com la resta de persones als seus domicilis. Es fan diverses activitats, com és habitual, i es fomenta que es comuniquin amb les seves famílies a través de videoconferències.

Aquests dies alguns infants i també adults han fet arribar a la residència dibuixos, poemes, escrits d’escalf i agraïment, vídeos musicals, etc., amb els quals es confeccionen grans murals per les plantes. Així mateix, s’ha dedicat un espai a l’agraïment a les professionals d’atenció directa del centre, per la gran tasca que estan fent en aquesta situació d’emergència.