Joves de Cubelles creen el vídeo “Si no hi ha un sí, és no!”

El Pla de Prevenció de Drogodependències Traca i l’Espai Jove de Cubelles han estrenat avui un vídeo i una cançó creats amb la participació d’un grup de joves de l’Institut Cubelles, com a part d’un projecte de prevenció de violència masclista

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Pla de Prevenció de Drogodependències Traca i l’Espai Jove de Cubelles van estrenar el passat dimecres dia 13 de juny un vídeo i una cançó creats amb la participació d’un grup de joves de l’Institut Cubelles, en el marc del projecte de prevenció de violència masclista.

Al vídeo “Si no hi ha un sí, és no!” es visualitzen diverses formes d’actuar davant la mateixa situació, per tal que els i les joves identifiquin possibles agressions cap a les dones i pensin diferents maneres de reaccionar-hi. Igualment, s’ha creat una cançó amb el mateix nom i amb ritme hip hop, per il·lustrar comportaments i missatges masclistes que cal evitar.

El grup de joves ha participat en tot el procés de creació de les dues peces: ha proposat textos i possibles imatges per gravar i ha format part dels equips de rodatge i muntatge. En les sessions s’han treballat temes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci.

El projecte s’ha reforçat amb la utilització d’etiquetes o hashtags amb les frases de les tres campanyes de prevenció de violència masclista que ha desenvolupat el Traca durant tot el curs: #SinohihaunSíésno, #Elcontrolésviolència i #NoésNo, entre d’altres. El vídeo i la cançó es poden veure i escoltar aquí.

El Pla de Prevenció de Drogodependències Traca és impulsat pel Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.