El Cementiri de Cubelles tindrà 35 nous columbaris per a la inhumació de cendres

La inversió forma part d’un projecte de millora de l’accessibilitat i ampliació del fossar local

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Junta de Govern Local ha aprovat el contracte amb l’empresa Aldaba Obras Reunidas SL per a la construcció de 35 columbaris al cementiri municipal. L’import total de l’obra és de 13.506,26 € i es preveu que tingui una execució aproximada de dues setmanes.

Les regidories de Salut i Espai Públic, liderades per Pilar Juste i Josep Maria Hugué, respectivament, estan afrontant des del principi del mandat una remodelació del Cementiri municipal, per tal de millorar l’accessibilitat i cobrir les necessitats d’espai per a futures inhumacions.

La construcció dels cineraris per a dipositar les cendres dels traspassats es va iniciar l’any 2008, amb la instal·lació de 20 unintats que es van ampliar al 2017 amb 25 més al sector 3 i que en l’actualitat ja estan pràcticament esgotats. Vista la demanda d’espai per desar les urnes amb cendres dels difunts i el ritme d’ocupació dels existents en aquests darrers anys, ampliant el nombre de columbaris disponibles amb un nou mòdul de 35 unitats es proveeix d’una reserva d’espai d’aquest tipus per als propers anys. Els nous espais s’ubicaran al tocar dels existents.

Aquesta inversió forma part del procés de millora de l’accessibilitat i d’ampliació del Cementiri municipal que s’està portant a terme des de l’inici d’aquest mandat. A principis d’aquesta legislatura es van ampliar les voreres del sector 3, el que toca al pont de Corral d’en Cona, i en breu començaran les mateixes tasques al sector 1, el central, que es complementen amb l’enderroc d’una antiga caseta d’eines. En aquest cas, per tal de fer aquesta zona accessible per a persones amb mobilitat reduïda, s’instal·larà un aparell elevador que permetrà entrar amb cadira de rodes des del mateix carrer a aquest espai del fossar. Aquestes actuacions representen una inversió de prop de 60.000€ per dignificar l’espai de record als cubellencs i cubellenques enterrats.

Finalment, la part més propera al nucli urbà, el sector 2, s’abordarà en una fase posterior.