La companyia Vilanova Park presenta oficialment el projecte de construcció del futur càmping de luxe a Cubelles

Al llarg del 2018 s’aprovarà de forma definitiva per Ple i es donarà inici a les obres

Imatge: D'esquerra a dreta, Xavier Martínez, Albert Casas, Rosa Fonoll i Enric Serra. Foto: TN Comunicació

L’empresa Vilanova Park ha presentat formalment a l’Ajuntament de Cubelles el Pla Especial Urbanístic per la Implementació d’un càmping de luxe a la finca de Mas GuineuSuperat el primer tràmit endegat el mes de febrer, ara la documentació ja ha estat entrada per registre al departament de Serveis Tècnics per tal que segueixi la seva tramitació administrativa i pugui ser una realitat durant els propers mesos. Segons la previsió amb què treballen els responsables de la companyia i el mateix Govern municipal, l’aprovació inicial per part del Ple podria produir-se el mes de maig, mentre que la definitiva, un cop passi el període d’exposició pública i es rebin els informes corresponents de la Generalitat i altres organismes, podria tenir lloc el setembre. De complir-se els terminis establerts, les obres de construcció començarien al voltant del mes de desembre del 2018.

La presentació formal del projecte davant l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha tingut lloc aquest dilluns amb la presència del conseller delegat de Vilanova Park, Albert Casas; el seu director general, Xavier Martínez, i l’arquitecte responsable de la redacció del pla, Enric Serra. Els tres representants de la companyia han avançat alguns dels detalls relatius a l’estructura del futur càmping. Finalment, el recinte abraçarà un total de 32,5 hectàrees, de les quals, més d’una tercera part (12 hectàrees), serà una gran zona verda del tot natural. Els responsables de la firma també calculen que el punt màxim de capacitat a les seves instal·lacions es produeixi durant l’estiu i sigui d’unes 3.200 persones, una xifra que confien que es pugui assolir en un període aproximat d’entre tres i quatre anys. El càmping, a més, gaudirà de 957 parcel·les, de les quals 478 seran bungalows i la resta, 479, correspondran a zones d’acampada, a banda de disposar també de piscina, espais de jocs, instal·lacions esportives, alberg i serveis diversos com supermercat, sanitaris i bugaderia, entre més.

D’aquesta manera, l’empresa oficialitza l’anunci fet públic el mes d’octubre del 2016 per a la construcció d’un càmping de luxe a Cubelles que implicarà la creació d’un centenar de llocs de treball directes, a banda dels serveis indirectes que es requeriran, com el socorrisme, la neteja i la vigilància.

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha agraït la deferència dels tres executius de l’empresa a l’hora de presentar-li formalment el projecte i ha expressat la seva alegria pel desenvolupament de la proposta. “És una gran notícia, que generarà riquesa al poble i que, a més, respecta l’entorn natural de la zona i conserva un tret tan característic de la nostra vila com és la masia de Mas Guineu. Els hi estic molt agraïda, tant als promotors de la iniciativa com als propietaris de la finca”, ha assegurat Fonoll.

El càmping Vilanova Park és una reconeguda empresa del sector amb una llarga trajectòria que aplega cada any més de 21.000 visites de turistes procedents d’una trentena de nacionalitats. A Vilanova i la Geltrú, l’empresa va recaptar 106.771,47 euros en concepte de taxa turística i va aportar a les arques municipals prop de 70.000 euros en concepte de tributs (45.757,59 euros en IBI i 23.397,08 euros d’IAE). Així mateix, segons dades del mateix ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, l’impacte que van representar els clients del complex sobre l’economia de la capital del Garraf va situar-se en els 60.386.756 euros.